Eestlanna Jaapanis: suurimaks probleemiks on peavarjuta jäänud inimesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine oma last toitmas evakueerimiskeskuses Koriyamas
Naine oma last toitmas evakueerimiskeskuses Koriyamas Foto: SCANPIX

Tokyos Kokugakuini ülikoolis religioon­isotsioloogiat õppiv Liisa Berezkin kirjeldas Postimehele olukorda Jaapanis ning teatas, et radiatsioonihirmust tekitavad rohkem muret peavarjuta jäänud inimesed.

«Jaapani televisioonis oli otseülekanne. Värskelt mõõdeti kiiritust ning 20-30 km raadiuses reaktoritest on situatsioon selline, et kui just kriitilises piirkonnas iga päev väga pika perioodi vältel väljas olla, siis võib sellel olla mõju tervisele. Kuid tööle- ja poodiminek on täiesti ohutu ,» kirjutas Berezkin.

«Pigem on hetkel probleem selles, mis situatsioonis on peavarjuta jäänud inimesed. Sealkandis sajab lund ja on hirmus külm. Inimestel tervis üha halveneb ning paljud ei saa vajalikke ravimeid,» lisas ta.

Inimesed on evakueeritud Fukushima esimesest tuumajaamast 20 km raadiuses. Neil, kes elavad 20-30 km raadiuses, soovitavad võimud  kodus püsida, vahendab BBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles