Kohus saatis alaealise Paldiski röövmõrvari üheksaks aastaks vangi (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Harju maakohus tunnistas Paldiski linnas 53-aastase mehe surnuks pussitanud 17-aastase Magnuse täna süüdi röövimise või omakasu motiivil toime pandud tapmises ja mõistis talle karistuseks üheksa-aastase vangistuse.

Magnus mõisteti õigeks julmal viisil toime pandud tapmise süüdistuses.

Mullu oktoobris leiti Paldiski linnas tänavalt mehe noahaavadega surnukeha. Kannatanu isikut ei suudetud mitu päeva kindlaks teha.

Süüdistuse järgi tungis 17-aastane Magnus 30. oktoobril kella 01.00 ja 07.30 vahel Paldiski linnas Grossi toidukaupluse taga asuva võsastiku juures tänaval kallale 53-aastasele Romanile, lüües teda ühe korra tugeva löögiga pähe. Kui kannatanu oli saadud löögist pikali kukkunud, lohistas Magnus ta võsastikku ja võttis temalt seljast dressipluusi, pani selle endale kotti ning tõmbas maas lamavalt kannatanult jalast dressipüksid.

Pärast seda lõi Magnus maas lamavat, veel elusat kannatanut 11 korda liigendnoaga kõhtu. Kannatanu suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Alaealise süüdimõistetu emalt mõistis kohus riigieelarve tuludesse menetluskulud kokku 5366 eurot, sealhulgas kohtuarstliku ekspertiisi tegemise kulu 391 eurot, DNA ekspertiisi kulust 2964 eurot, kohtupsühhiaatria-psühholoogia kompleksekspertiisi tegemise kulu 380 eurot, kohtueelses menetluses määratud kaitsjale makstud tasu 456 eurot ja süüdimõistva kohtuotsusega kaasnev sundraha 1175 eurot.

Menetluskulusid on võimalik tasuda vabatahtlikult osade kaupa kümne kuu jooksul alates kohtuotsuse jõustumisest. Kui menetluskulud ei ole tähtaegselt tasutud, suunatakse need täitemenetluseks kohtutäiturile.

Otsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul. Süüdimõistetu eelvangistus arvati karistusaja hulka ja mõistetud vangistuse alguseks loetakse 31. oktoober 2016.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles