Looduskatastroof sundis 430 000 jaapanlast oma kodud jätma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks naist tutvumas Kesennuma linna kahjudega Miyagi prefektuuris.
Kaks naist tutvumas Kesennuma linna kahjudega Miyagi prefektuuris. Foto: SCANPIX

Jaapanit tabanud looduskatastroofi tõttu pidi oma kodust lahkuma umbes 430 000 inimest ning Fukushima prefektuuri kuberneri sõnul on kohalike mure ja viha viidud viimase piirini.

Praegu peatuvad koduta jäänud inimesed Kyodo uudisteagentuuri teatel enam kui 2400 ajutises varjupaigas, vahendab BBC. Samal ajal püsib olukord Fukushima esimeses tuumajaamas ebaselge.

TEPCO (Tokyo elektrienergia) vabandas oma veebilehel tänase vahejuhtumi eest, milles reaktori ühest kambrist kostus ebanormaalset müra ning tuumajaama töötajad evakueeriti ajutiselt.

«Oleme teadlikud ja vabandame siiralt vahejuhtumi põhjustatud mure ja ebameeldivuste pärast mitte vaid vahetus läheduses elavatele inimestele, vaid ka ühiskonnale laiemalt,» seisis teadaandes.

Kuigi peamiselt on Fukushimas valitseva olukorra pärast mures välismaalased, on tuumahirm järjest enam hakanud levima ka jaapanlaste seas.

«Rääkisin täna Tokyo elanikega tuumaolukorrast. Üldiselt on  välismaalased rohkem närvis, kuid ka piisavalt kohalikke saadavad oma perekondasid lõunasse,» teatas BBC ajakirjanik Piers Schofield Twitteri sotsiaalvõrgustiku vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles