Galerii ja video: president Kaljulaid alustas visiiti Soomes (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid sõidab teisipäeval kahepäevasele riigivisiidile Soome.

Soome president Sauli Niinistö ja proua Jenni Haukio korraldavad Eesti presidendipaarile vastuvõtutseremoonia presidendipalees teisipäeva hommikul.

Kaljulaid ja Niinistö arutavad oma kohtumisel kahe riigi koostööd majanduse, info- ja kommunikatsiooni ning hariduse valdkonnas. Lisaks puudutatakse ka julgeolekuolukorda Euroopas laiemalt ning Läänemere regioonis, Euroopa Liidu aktuaalseid küsimusi ning suhteid Venemaa ja Ameerika Ühendriikidega.

Samal päeval kohtub Kaljulaid ka Soome parlamendi esimehe Maria Lohela ja peaministri Juha Sipiläga.

President Kaljulaid osaleb ka Team Finlandi majas peetaval seminaril Soome-Eesti ärikoostöö teemadel.

Kolmapäeval külastab Eesti presidendipaar Latokartano põhikooli Helsingis. Koolis õpib sadakond last, kelle emakeel on eesti keel.

Edasi sõidab Eesti riigipea Tamperesse, kus ta külastab Tampere Tehnoloogiaülikooli ja Vapriikki muuseumikeskust.

Kaljulaidi saadavad visiidil haridus- ja teadusminister Mailis Reps, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo, riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja Euroopa Liidu asjade komisjoni liige Kalle Palling, kaitseväe juhataja kindral Riho Terras. Samuti on rigipeaga kaasas äridelegatsioon.

President Kaljulaid tegi oma esimese külaskäigu Soome 2016. aasta oktoobris, see oli tema esimene välisreis riigipeana. President Niinistö viimane külaskäik Eestisse oli eelmise aasta mais.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles