Ilmateenistus hoiatab: täna puhub tuul kuni 23 m/s, õhtul on Lõuna-Eestis jäiteoht

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine ilm merel.
Tormine ilm merel. Foto: Eero Vabamägi

Riigi Ilmateenistuse teatel püsib eile tõusnud tugev tuul vähemalt täna õhtuni.

Ilmateenistuse andmed näitavad, et hommikul kell kuus küündis tuule maksimaalne kiirus mitmel pool Eestis üle 20 m/s. Näiteks Osmussaare jaamas mõõdeti kell kuus tuule maksimumkiiruseks 25,1 m/s, Naissaarel 23,7 m/s, Vaindloo ilmajaamas aga 22,8 m/s.

Täna tuleb pilves ilm ja hommikupoolikul sajab mitmel pool lund. Õhtupoolikul sajab peaaegu kõikjal lund ja lörtsi ja mitmel pool tuiskab. Lõuna-Eestis suureneb jäiteoht.

Täna puhub kirde- ja idatuul 5 kuni 10, puhanguti 12 kuni 15 m/s. Saartel ja rannikul on tuul tugevam ja puhub 10 kuni 15, puhanguti isegi 18-23 m/s.  

Tugev tuul toob endaga ka kõrged lained Läänemerel. Laine kõrguseks prognoositakse kaks kuni neli meetrit. Õhtupoolikul tuul nõrgeneb.

Tuule tõttu on ilmateenistus andnud kogu Eestile ka esimese taseme hoiatuse, mis tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ettevaatlik ja kindlasti tuleks prognoosi jälgida.

Õhutemperatuur on Põhja-Eestis -1 kuni -3, Lõuna-Eestis -1 kuni +2 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles