Riigikogu kantselei direktoriks pürib advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Ivari Padar ja Kristel Voltenberg.
Riigikogu liige Ivari Padar ja Kristel Voltenberg. Foto: Erlend Štaub

Riigikogu kantselei direktori kohale kandideerib koos Maria Alajõega advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg. Kolmas konkursikomisjoni poolt välja valitud inimene ilmselt loobub, kuna talle ei sobinud uude ametisse asumise aeg, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Tundes, et riigikogu kantselei kantselei direktori ametikoht võiks olla sobivaks ja loogiliseks jätkuks senisele karjäärile, otsustasin kandideerida,» ütles Voltenberg. «Pean Eesti rahvaesinduse töö jätkuvat edendamist, selle usaldusväärsuse kasvatamist ning üldisemalt Eesti riikluse ja parlamentarismi arendamist väga oluliseks, seda nii juristina kui tänaseks ka piisavalt kogenud juhina.»

Voltenberg lisas, et juristina paitavad tema meeli Eesti eesistumise ajale kavandatud tegevused, millistes ka riigikogul väga oluline roll, eeskätt eesmärk ja lubadus, et Eesti seisab kvaliteetse õigusloome ning parema õigusloome põhimõtete rakendamise eest.

«Avatus, koostöö, usaldusväärsus - need on kolm peamist märksõna, minu moto riigikogu kantseleis tööle asudes ning need märksõnad võiksid olla edaspidi alati võrdusmärgina kasu,» ütles Voltenberg.

Valituks osutunu astub ametisse 15. juulil ning kantselei direktori teenistustähtaeg on viis aastat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles