Venemaa kohus mõistis Eesti kodaniku suures salakaubaveos süüdi (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva sild. Ivnagorod on paremal.
Narva sild. Ivnagorod on paremal. Foto: Toomas Huik

Venemaa Kingissepa linna kohus trahvis Eesti kodanikku, kes püüdis Venemaale viia 11 kilo hõbeehteid, mille väärtuseks hinnati 70 000 eurot.

Kohtuotsuse kohaselt peab Eesti kodanik maksma enam kui 18 000 eurot tollitasudena ja 1626 eurot trahvi juveelitoodete ebaseadusliku veo eest, kirjutab venekeelne ERR uudisteportaal.

Eelmise aasta suvel saabus Ivangorodi piiripunkti Eesti kodanik, kes keeldus tollitavat kaupa deklareerimast, kusjuures oli silmanähtavalt närviline ja vastas täiendavatele küsimustele puiklevalt.

Vene tolliametnikud vaatasid auto läbi ja leidsid peidikust 11 kilo juveelitooteid – sõrmuseid, kõrvarõngaid. Ekspertiisi kohaselt oli tegu esemetega, mille hõbedaproov oli 925 eurot ning mille kaunistamisel oli kasutatud ametüsti, koralle, mäekristalle. Eesti kodanik tunnistas kohtus end süüdi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles