Allikmaa: teoreetiliselt on võimalus, et ERRi juhi konkurss ebaõnnestub

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa.
Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa. Foto: Anna Aurelia Minev/ERR

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul on teoreetiliselt võimalik, et uue juhatuse esimehe konkurss kukub läbi.

Allikmaa rääkis usutluses Raadio 2-le, et tänase päeva seisuga peab ERRi nõukogu valima hääletusega kolme kandidaadi seast kaks ja seejärel neist hääletusega ühe, vahendab ERR.

«Seadus ütleb, et valituks osutub see kandidaat, kes saab vähemalt seitse häält kümnest ehk kaks kolmandikku häältest ja see on kindlasti päris keeruline,» märkis Allikmaa.

Allikmaa sõnul on teoreetiliselt võimalik, et konkurss kukub läbi ning sellisel juhul on nõukogul võimalik talitada mitut moodi, seadus lubab nõukogul ka otse pöörduda mõne inimese poole ja teha ettepanek nimetada ta ametisse.

«Tõenäoliselt ma usun, et kui see konkurss mingil põhjusel peaks ebaõnnestuma, siis kuulutatakse ilmselt välja uus konkurss, aga siis ilmselt tegeletakse ka juba sihtotsinguga,» arvas Allikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles