Legendaarse lasteajakirja kaanepilt pani vanemad sotsiaalmeedias arutlema (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsinumbri kaanepilt on sotsiaalmeedias inimesed pannud arutlema selle üle, mis on lastele sobilik ja mis mitte.
Märtsinumbri kaanepilt on sotsiaalmeedias inimesed pannud arutlema selle üle, mis on lastele sobilik ja mis mitte. Foto: Ajakiri Täheke

Teatrikuu puhul on lasteajakirja Täheke märtsinumbri kaanel illustratsioon tsirkuseetenduses kaasa tegevast kleidis mehest, mis osa lapsevanemate arust ei ole aga kuidagi sobilik.

Tähekese Facebooki-lehel on mõned lapsevanemad pildivaliku tõttu pahameelt väljendanud. Näiteks kommenteeris üks ema, et tema silmis on ajakiri kaotanud usalduse, kuna kaanepilt ei ole kuidagi lastele sobiv.

«Ei tea, kas annan lapselegi seda,» leidis teine lapsevanem. Hulganisti on ka neid, kelle arvates on pilt hoopistükkis väga tore.

Tähekese peatoimetaja Ilona Martson kaitses sama postituse all kaanepildi joonistanud illustraatorit ning kinnitas, et teeb temaga koostööd edaspidigi.

«Pildil ei ole kujutatud midagi amoraalset ega riivatut, samuti ei leia seda ka ajakirja sisust. Tegemist on stseeniga sürreaalsest tsirkuseetendusest, mis haakub teatritemaatikaga,» selgitas peatoimetaja, lisades seejuures, et märts on teadupärast teatrikuu.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles