Ohtlik enesetapumäng «Jookse või sure» jõudis Kuressaarde (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sel nädalal märgati Kuressaares lapsi «mängimas» ohtlikku mängu «Jookse või sure», kus lapsed jooksevad liikuvate sõidukite eest ülinapilt läbi, kirjutab ajaleht Meie Maa.

Noorte seas leviv hullus on tekitanud ärevust nii lastevanemates kui politseis, enamasti tehakse niinimetatud mängust ka mobiiliga video, mis tõendab tehtut. Mida lähemalt auto nina eest laps läbi lipsab, seda rohkem punkte ta mängus kogub.

Eile ilmus Facebooki gruppi «Märgatud Saaremaal» teade, et Tolli tänaval on märgatud lapsi autode eest läbi jooksmas. Postitaja kirjutas, et märkas nii esmaspäeva päeval kui kolmapäeva hommikul koolikottidega noori, kes olid nn jahti pidamas. Pealtnägija hindas silma järgi, et tegu võis olla 3.–5. klassi poistega.

«Üks noor jooksis auto nina eest läbi, hüüdes teistele teiselt poolt: «Noh, nannipunnid, tehke järele – näe, jõudsin eest läbi!» Mõne aja pärast auto lähenedes jooksis teine jne,» kirjeldas vahejuhtumit pealt näinud inimene olukorda.

Kuressaare politseijaoskonna patrullitalituse juhi Matis Siku sõnul ei ole politseid juhtunust teavitatud, küll aga on õpetajad koolis lastega selle mängu ohtlikkusest räägitud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles