311 inimese toetus ei toonud presidendilt teenetemärki (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riiklikud teenetemärgid
Riiklikud teenetemärgid Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi 1980ndate lõpus tegutsenud Võru sõltumatu noortekolonni kunagise juhi Ain Saare heaks koguti 311 allkirja ja need saadeti presidendi kantseleisse, ei saanud ta riigipealt riiklikku teenetemärki.

Allkirju kogunud riigikogu liige Toomas Paur ütles, et Saar on Eesti riigi ajaloo talletamisesse väga palju panustanud ja väärib teenetemärki, kirjutab Lõuna Leht.

«Tõepoolest, Võru linnavolikogu esimehena algatasin allkirjade kogumise vabadussõjalaste kalmude ja võidusamba taastamise eestvedajale Ain Saarele riikliku teenetemärgi andmiseks,» nentis Toomas Paur (Keskerakond), praegune riigikogu liige.

Pauri sõnul oli ta siis  veendumusel ja on seda ka praegu, et Ain Saar väärib teenetemärki ja on Eesti riigi ajaloo talletamisesse väga palju panustanud.

Kes on Ain Saar

Ain Saar korraldas koos Argo Männimetsa ja Meelis Ivaskiga 21. oktoobril 1987 Võrus Eesti esimese üldrahvaliku Nõukogude-vastase meeleavalduse. Ain Saar oli Vaba-Sõltumatu Noorte Kolonni nr 1 asutajaliige ja juht aastatel 1987–1988.

Ain Saare eestvedamisel, vaba-sõltumatu noorte kolonni nr 1 liikmete ja rahva toetuse ning abiga hakati esimesena Eestis taastama Eesti Vabadussõjas langenute mälestussammast, mille Nõukogude okupatsioonivõim oli hävitanud. Praegu elab Saar Rootsis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles