Haapsalu põlenud lastekoduhoones algasid demonteerimistööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahjus kannatada saanud Haapsalu lastekodu.
Tulekahjus kannatada saanud Haapsalu lastekodu. Foto: Mihkel Maripuu

Kolmapäeval algasid traagilises tuleõnnetuses kannatada saanud Haapsalu lastekodus demonteerimistööd, hoone lammutustööd algavad lähiajal.

«Täna algasid põlenud hoones demonteerimistööd, võetakse küljest tulest puutumata jäänud uksed-aknad ja muu kasutuskõlblik,» rääkis Lääne maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Kersti Lõhmus kolmapäeval BNSile. Tema sõnul algavad lähiajal ka hoone lammutustööd.

«Hävinud maja taastatakse, kuid mis kujul täpselt, see selgub lähiajal,» rääkis Lõhmus. Järgmisel nädalal kogunetakse siseministeeriumisse arutama hoone tulevast täpset funktsiooni ning sellest sõltub ka taastatava hoone ruumiplaan ja muud tehnilised üksikasjad.

Juba enne lastekodu põlengut oli kavandatud viie uue peremaja ehitus ning tulekahjus hävinud hoonele pidi jääma toetusfunktsioon.

Praegu elab osa lapsi veel Haapsalu eriinternaatkooli ühiselamus, kuid koolivaheajaks kolivad nad Lõhmuse sõnul lastekodu lähistel üüritud kolmetoalisse korterisse, mille remont on lõpusirgel.

Haapsalu väikelastekodu põlengus hukkus 20. veebruari pärastlõunal kaheksa last ja kaks noorukit. Nende surma põhjustas vingumürgitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles