Perevägivald naistepäeval: mees lõi naist panniga, naine hammustas meest (6)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel naistepäeval oli perevägivallaga seotuid väljakutseid vähem kui mullu.
Tänavusel naistepäeval oli perevägivallaga seotuid väljakutseid vähem kui mullu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Politseile möödus ka tänavune naistepäev töiselt, kuid õnneks oli lähisuhtevägivallaga seotud väljakutseid vähem kui mullu samal ajal. Politseisse pöördusid naiste kõrval ka mehed.

Kokku sai politsei eile 19 perevägivalla või –tüliga seotud väljakutset, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel naistepäeval, kui politsei sai selliseid väljakutseid 26.

Näiteks sai politsei eile väljakutse Tallinnas Tööstuse tänavale, kus 67-aastane mees oli panniga löönud oma elukaaslast. Mees peeti kinni ja viidi jaoskonda. Kannatanu, 58-aastane naine aga keeldub meditsiinilisest abist ja ütluste andmisest elukaaslase vastu.

Samuti teatati Aarde tänaval toimunud tülist, kus 28-aastane naine ründas oma 42-aastast abikaasat. Naine kriimustas mehe nägu ja hammustas teda kätest. Mees ütlusi anda ei soovinud.

Mitmed naistepäeva väljakutsete puhul mängis rolli alkohol. Näiteks sai häirekeskus kõne Jõhvist, kus vanem naisterahvas andis teada, tema poeg on ülejoonud ja agressiivne, lõhub asju ja tuleb kallale. Jõgevalt sai häirekeskus aga kõne inimeselt, kelle sõnul oli tema tütar joonud ja peksis teda.

Reeglina tekivad konfliktid olmetülist ning halvimal juhul eskaleeruvad vägivallaga. Vägivallajuhtumites mängib suurt rolli alkohol.

Põhja prefekt Kristian Jaani selgitas, et lähisuhtevägivallaga seotud väljakutseid tuleb rohkem ette nädalavahetuseti, mil inimestel on vabad päevad ning sageli tarvitatakse ka rohkem alkoholi. Veel enam on neid väljakutseid siis, kui nädalavahetusele satub pidupäev. Teinekord võib politsei saada siis 40-50 väljakutset ööpäeva jooksul.

«Numbreid vaadates tuleb aga alati meeles pidada, et tegu on väga latentse kuriteoliigiga. On juhtumeid, kus osapooled ei soovi üksteise vastu tunnistada ning kriminaalmenetluse alustamist,» nentis Jaani.

Nii näiteks jõuab vahel politseini info haiglast, kuhu on jõudnud raskete vigastustega perevägivalla ohver, kes ei olnud aga abi kutsumiseks häirekeskusesse helistanud.

See annab alust arvata, et arvestatav osa juhtumitest paraku ei jõua politseini.

«See on probleem Eesti ühiskonnas ja selle välja juurimisega tuleb järjepidevalt tegeleda,» toonitas Jaani. «See on eriti oluline laste pärast, kes vägivalda pealt näevad ja selle keskel üles kasvavad.»

Jaani sõnul näeb politsei oma töös, et probleemsed noored tulevad sageli riskiperedest, kus on esinenud ka vägivalda. «Seetõttu sõltub suuresti tänaste lapsevanemate suutlikkusest lahendada konflikte sõnadega see, kas tulevased põlvkonnad saavad olema vägivallatud,» tõdes Jaani.

Naistepäeva väljakutsed

Naine hammustas meest

9. märtsi öösel teatati, et Aarde tänaval tuli 42-aastasele mehele kallale abikaasa, 28-aastane naine, kes kriimustas mehe nägu ja hammustas teda kätest. Politseipatrull vormistas juhtunu. Mees ütlusi anda ei soovinud, naine lahkus koos tütrega ema juurde. Peres on ka varem esinenud füüsilist ja psüühilist vägivalda. Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust.

Mees lõi laste silme all abikaasat

9. märtsi öösel sai politsei väljakutse Lasnamäele Pae tänava korterisse, kus 37-aastane naine teatas, et tema abikaasa, 43-aastane mees, lõi teda rusikaga otsmiku pihta. Tüli juures viibis kaks alaealist last. Mõlemad osapooled kuulati üle ja vägivallatseja peeti kinni ning viidi politseijaoskonda. Alustati kriminaalmenetlust.

Mees peksis ja kägistas naist

8. märtsi öösel reageerisid politseinikud Vana-Veerenni tänavale, kus 31-aastane mees kasutas vaimset ja füüsilist vägivalda 22-aastase naise suhtes, korduvalt peksis teda rusikate ja jalgadega pea ja keha piirkonda, kägistas ning lämmatas, hoides käega suud kinni, millega tekitas kannatanule valu ja hulgaliselt nähtavaid füüsilisi vigastusi. Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust.

Mees lõi panniga elukaaslast

8. märtsi öösel reageerisid politseinikud Tööstuse tänavale lahutama peretüli, kus 67-aastane mees oli panniga löönud elukaaslast. Kannatanu, 58-aastane naine, keeldub meditsiinilisest abist ja ütluste andmisest elukaaslase vastu. Mees peeti kinni ja viidi jaoskonda, naisega viidi läbi esmased menetlustoimingud. Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust.

Naine muutus agressiivseks ja «rääkis väga õudsate sõnadega»

Häirekeskusesse helistas eile päeval mees, kelle sõnul muutus ta elukaaslane agressiivseks ja pidavat «väga õudsate sõnadega rääkima». Sündmuskohal tuvastas politseinik 57-aastasel naisel 2,5-promillise joobe. Ka mees oli alkoholi tarvitanud, kuid ta oli rahumeelne ja adekvaatne. Mehe sõnul olid nad alkoholi tarvitanud hommikust saati ning mida aeg edasi, seda enam olevat naine mehe kallal norinud. Politsei on ka varem sellelt aadressilt viinud pereema tema ja teiste ohutuse tagamiseks kainenema.

Mees lõi rusikaga ja viskas õllepurgiga

8. märtsil kutsuti politsei Kohtla-Järvel Ahtmes asuvasse kortermajja, kus 36-aastane mees lõi mitu korda rusikaga oma elukaaslast, 25-aastast naist. Samuti viskas mees naist õllepurgiga, mis tabas naise pead. Tüli nägi pealt 2015.a sündinud ühine laps.

Joobes mees läks emale kallale

8. märtsil sai häirekeskus kõne Jõhvi linnast, kus vanem naisterahvas andis teada, tema poeg on ülejoonud ja agressiivne, lõhub asju ning tuleb kallale.

Tütar peksis

8. märtsil sai häirekeskus kõne Jõgevalt, kus teataja tütar on joonud ja peksab teda. Paluti appi kiirabi ja politseid.

Naine lasi pipragaasi näkku

8. märtsil sai häirekeskus kõne Ida-Tallinnas asuvast kortermajast, kus teataja juurde tuli naaber, kellele naine oli pipragaasi näkku lasknud.

Mees ähvardas haamriga

8. märtsil sai häirekeskus kõne Jõhvist, kus teataja sõnul oli tema mees teda haamriga ähvardanud.

Allikas: politsei- ja piirivalveamet

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles