Sõja jalust Eesti IT-ärisse – jah, see on tõsi! (5)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josepha Miltony on ambitsioonika rahvusvahelise idufirma Testlio juhi ja omaniku parem käsi, ametliku tiitliga executive administrative manager.
Josepha Miltony on ambitsioonika rahvusvahelise idufirma Testlio juhi ja omaniku parem käsi, ametliku tiitliga executive administrative manager. Foto: Liis Treimann

Josepha Miltony oli kõigest 15, kui saabus Kongost Tallinna. Talle ei meeldinud siin, kohe üldse mitte. Nüüd ütleb ta enda kohta: ma olen eestlane. Ja need ei ole ainult sõnad.

Kõige tähtsam on süda. Kas see on hea ja soe. Just seda, kui ta kedagi tööle värbab, püüab ära tabada heleda lokilise ja lopsaka juuksepahmakaga Kristel Kruustük, kes jõudis mullu kõigest 27-aastasena Eesti rikaste esiviiesaja sekka. Ta on mobiilirakendusi katsetava idufirma Testlio juht ja rajaja, kes pendeldab lennukiga sageli Tallinna ja San Francisco vahet. Eestis tegutsevad peamiselt ettevõtte insenerid, Ameerika läänerannikul aga müügimeeskond. Seetõttu vajas Kruustük endale n-ö paremat kätt, kes oleks korraga nii pühendunud, töökas kui ka usaldusväärne.

Inimene, kellega tema abikaasa ja äripartner Marko oli soovitanud parema käe otsinguil kohtuda, on Eesti kontekstis eriline ja ebatavaline. Ta on tumeda nahaga. Tumepruunide silmadega. Pärit Kongost.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles