Järgmine kaitseväe juhataja selgub kümmekonna kõrge ohvitseri seast (3)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees

Samal ajal, kui avalikkust erutas kaitseväe juhataja Riho Terrase tõusmine neljatärnikindraliks, jälgiti kaitseringkondades huviga, kas kindralite sekka tõuseb praegune kaitseväe peastaabi ülem Martin Herem. Auastmekõrgenduse järel peetakse just teda üheks peapretendendiks kaitseväe juhataja kohale.

Etteruttavalt olgu öeldud, et teema on mitmel põhjusel tundlik. Kindral Terrasel seisab ametlikult ees veel aasta ja kaheksa kuud ametiaega, mille sisse mahub hulk vastutusrikkaid ülesandeid, nagu liitlaste pataljoni vastuvõtmine ja soomusmanöövervõime juurutamine. Mitmed Postimehega suhelnud inimesed hoiduvadki teemat avalikult kommenteerimast, et tagada kaitseväe juhtkonnale vajalik töörahu.

Postimees on aga kirjutanud, et veebruarikuise otsuse taga anda praegu alles 49-aastasele Terrasele kõrgeim sõjaline auaste on muu hulgas tema väljavaated jätkata sõjalist karjääri välismaal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles