Kohus mõistis endise advokaadi tingimisi vangi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohus mõistis Oleg Nišajevi (38) kokkuleppemenetluses süüdi suures ulatuses omastamises, notarile ebaõigete andmete esitamises, dokumendi võltsimises ja raamatupidamise kohustuse rikkumises.

Kohus mõistis Nišajevile liitkaristuseks pooleteistaastase vangistuse, mis jäetakse tingimisi täitmisele pööramata, kui ta ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Katseaja alguseks on 9. märts.

Lisakaristusena sai Nišajev pooleteistaastase ettevõtluskeelu. Samuti mõistis kohus temalt välja kannatanu kasuks kuriteoga tekitatud kahju summas 498 316 eurot.

Süüdistuse kohaselt tegutses Nišajev aastatel 2010-2012 praeguseks pankrotis oleva osaühingu juhatuse liikmena. Olles teadlik osanike koosoleku otsusest ettevõtte vara säilimise tagamise meetmete rakendamisest, jättis Nišajev teadlikult ja tahtlikult oma kohustused täitmata ning pööras tahtlikult temale usaldatud osaühingu vara koguväärtusega ligi miljon eurot teiste isikute kaasaitamisel ebaseaduslikult, ilma osaühingu vastava osanike otsuse ja kõiki osanikke tehingutest ja toimingutest teavitamata, enda ja teise äriühingu kasuks.

Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova sõnul on Nišajev nõus kannatanule tekitatud kahju hüvitama. «Endise advokaadi ja käesoleval ajal juristina töötava isikuna teadis Oleg Nišajev oma ebaseaduslike tegude tagajärgi, mille eest tuli tal kohtus vastutust kanda,» lisas Hlebnikova.

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles