Fotod Põhja-Korea liidrist võivad olla vanad

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotod Kim Jong-ilist naistest koosnevat sõjaväeüksust inspekteerimas.
Fotod Kim Jong-ilist naistest koosnevat sõjaväeüksust inspekteerimas. Foto: AFP/AFP

Lõuna-Korea meedia teatel võivad kommunistliku naaberriigi väljaannetes avaldatud pildid tervisest pakatavast riigi presidendist Kim Jong-ilist olla vanad.


Põhja-Korea televisioon avaldas üle-eelmisel nädalal uudise sellest, et 66-aastane Kim käis vaatamas ühte üliõpilaste jalgpallimatši. Laupäeval avaldati ka pildid sellest, kuidas ta vaatas üle ühte naistest koosnevat sõjaväeüksust, vahendas Reuters.

Väidetavalt on piltidel näha aga rohelist loodust, mis on iseloomulik juulile või augustile, kuid kindlasti mitte oktoobrikuule, kui Korea poolsaare looduse värvigamma on sügisilmade tõttu muutunud mitmekesisemaks.

Lääneriikide meedia on spekuleerinud kaua teemal, et Kimil oli insult, mistõttu pole teda avalikkuse ees nähtud juba mitmeid kuid. Väidetavalt ei saanud Kim haiguse tõttu võtta osa ka oma riigi rajamise 60. aastapäeva pidustustest.

Pyongyangi ametnikud on spekulatsioonid Kimi halvenevast tervisest või koguni surmast korduvalt ümber lükanud, nimetades neid «halbade inimeste sofismiks» ja Korea-vastaseks «vandenõuks».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles