Ida-Virumaal hukkus sõiduauto ja rongi kokkupõrkes kaks noort meest (18)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaal hukkus auto ja rongi kokkupõrkes 2 inimest
Ida-Virumaal hukkus auto ja rongi kokkupõrkes 2 inimest Foto: Päästeamet

Ida-Virumaal Jõhvi vallas Sompa raudteeülesõidul põrkasid pühapäeva õhtul kokku sõiduauto ja reisirong, õnnetuses hukkus sõiduautos olnud kaks noort meest.

Õnnetus juhtus kella 17.30 ajal Kohtla-Järve-Kukruse-Tammiku tee 16. kilomeetril raudteeülesõidul.

Õnnetuse hetkel oli auto roolis 27-aastane ja kõrvalistmel 28-aastane mees. Raudteeülesõitu reguleerib valgusfoor, milles õnnetuse hetkel põles punane tuli. Esialgsetel andmetel sooritas Toyota juht möödasõitu autodest, mis punase foori taga rongi möödumist ootasid. Kokkupõrke hetkel sõitis Toyota vastassuunavööndis. Sõiduauto juhi võimaliku joobe tuvastab ekspertiis.

Ida prefektuuri operatiivjuht Rainet Juuse sõnul on tegemist äärmiselt traagilise sündmusega, mis võinuks jääda olemata. «Punase fooritule eiramine võib kaasa tuua traagilised tagajärjed, seda nii raudteeülesõidul kui ka asulas ristmikul. Tuletame meelde, et liikluses tuleb olla tähelepanelik ja ettevaatlik, vaid nii saame kindlad olla, et turvaliselt sihtpunkti jõuame,» sõnas Juuse.

Rong sai pidama sadakond meetrit pärast kokkupõrke toimumist. Reisirong liikus Tallinnast Narva suunas.

Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist, kui sellega on põhjustatud kahe või enama inimese surm.

Sündmuse täpsemad asjaolud selguvadki kriminaalmenetluse käigus, mida viib läbi Ida prefektuur ja juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

 Foto:
 Foto: Foto: Päästeamet

Eilne liiklusõnnetus sulges Kohtla-Järve-Kukruse-Tammiku raudteeülesõidu neljaks ja pooleks tunniks ning rongiliiklus taastati täna hommikuks, teatas Elron.

Elron avaldab kaastunnet hukkunute lähedastele.

Rongis viibinud inimesed õnnetuses kannatada ei saanud ja arstiabi ei vajanud, kuid juhtunu tõttu kulus reisijatel sihtpunkti jõudmiseks rohkelt aega. Elron vabandab kõigi nende inimeste ees ja palub võtta ühendust meiliaadressil info@elron.ee. Piletiraha kompenseeritakse kõigi üle 30-minutiliste hilinemiste korral.

Õnnetusse sattunud rong sõitis pärast tehnilise seisukorra kindlakstegemist tagasi eelmisesse peatusesse Kohtlasse ning pärast põhjalikku sõidukõlblikkuse kontrolli sõitis rong öösel tagasi depoosse. Rong vajab tehnilist hooldust ja kahjustused on väljaselgitamisel.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles