Vene politsei tabas Eestist Venemaale uimasteid vedanud jõugu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene politsei pidas eelmisel nädalal Leningradi oblastis kinni neli meest, keda kahtlustatakse suures koguses narkootikumide salakaubaveos Eestist Venemaale, kinnipeetute seas on ka üks Eesti kodanik.

Vene tolliteenistuse teatel on kuritegeliku grupi liider 53-aastane Venemaa kodanik. Uimastite veoga tegeles kaks autojuhti – 34-aastane Eesti kodanik ja 35-aastane Leedu kodanik. Samuti kuulus jõuku 30-aastane Valgevene kodanik, kirjutab uudisteportaal Voditel Peterburga.

Tolliteenistuse andmetel saabus eelmisel teisipäeval, 8. märtsil Eestist Venemaale Eesti numbrimärkidega MANi veoauto. Pärast tolliprotseduuride läbimist sõitis veok edasi Leningradi oblastis Gattšina rajoonis asuvasse Siverski külla, kus Venemaa ja Eesti kodanik laadisid uimastid veoki haagises olnud peidikust Peterburi registreerimisnumbritega Dodge Caravani.

Pärast uimastite ümberlaadimist pidas politsei kahtlusalused kinni. Sõiduautost Dodge leiti 2677 uimastiklotsi, kogukaaluga 266,64 kilogrammi.

Interfaxi teatel oli tegemist hašišiga, mille tänavahind oleks kokku 26 000 eurot.

Politsei ja tolliteenistus alustasid laupäeval juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust kriminaalkoodeksi paragrahvi järgi, mis käsitleb narkootikumide salakaubavedu. Pühapäeval moodustati salakaubaveo uurimiseks kuueliikmeline uurimisrühm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles