Kui raske on olla ilus mees?

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scandinavian HUNKS
Scandinavian HUNKS Foto: Aki Stålhane

Osa mehi näevad nii head välja, et naised tormavad suures kambas ja kõrvulukustava kontsaklõbinaga kokku, et neid vahtida. Äsja hullutas Hollywoodis saalitäit daame meeste särtsuvkuum show-grupp Scandinavian Hunks. Arter uuris pundi juhtkujudelt, kui suurt investeeringut hea välimus nõuab. Kui palju treeninguid, tunde peegli ees ja pööraseid austajannasid sellise elustiili juurde kuulub.

Scandinavian HUNKS ei tee esialgu midagi, aga naised juba röögivad! Paremal Petteri Avilia.
Scandinavian HUNKS ei tee esialgu midagi, aga naised juba röögivad! Paremal Petteri Avilia. Foto: Maksim Toome

Neil meestel on naiste üle võimu küll: tulevad lavale nagu mütoloogilised vägilased, ajavad rinna kummi, panevad käed risti rinnale ega tee esialgu midagi. Aga pole vajagi, sest naised juba röögivad. Vaatan vasakule ja paremale ja mõtlen, et küllap on heas vormis ilus mees siitkandi naiste silmis siis tõesti niisugune defitsiit, et juba tema nägemine võtab põlved nõrgaks. Trennisaalides lugusid tehes kohtab sportlikke Adoniseid küll sageli, aga flirtida nad tihti ei oska. Või pole lihtsalt viitsimist kangi kõrvalt kellelegi silma visata. Need kutid aga oskavad ja viitsivad: vaatavad sõjakalt silma, provotseerivad, tantsivad hästi, teevad jõu- ja ilunumbreid. Metsikud mehed! Kostüümid lähevad ka üha julgemaks, nii et vaatajannade fantaasiale jääb aina vähem ruumi. Samas tuleb moekunstniku silmaga tunnustada igati intrigeerivat kokteili spordist, ulmest, tänavamoest ja ajaloost, mis põmmutatakse laval number numbri haaval pöörase energiaga lahti.

Leebetest neiukestest said etenduse käigus tiigrid, kes sõjakisa saatel meeste kõhulihaseid krabasid. 
Leebetest neiukestest said etenduse käigus tiigrid, kes sõjakisa saatel meeste kõhulihaseid krabasid. Foto: Maksim Toome
„Iga mees, kes usub, et ta võib välja näha selline, nagu ta tahab, näitab sellega välja lugupidamatust naiste suhtes.“

Kutid on ilmselgelt väga hoos. Esirea daamid hüppavad kas või üksteisest üle, et saaks meeste kõhulihaseid katsuda, pilgud põlemas nagu näljastel huntidel. Jaa, naiste hulluks ajamise kunsti need vennad valdavad. Nii et kindlasti oleks tulistel eesti meestel neilt üht-teist õppida.

Petteri Avilia on rühma liider, kes ilmselgelt naudib laval olemist ja suhtleb publikuga kõige energilisemalt. Ta näeb välja nagu seiklusmäruli kangelane: üleni tätoveeringutega kaetud ülakeha, Aafrika patsid, teraskõvad lihased ja kartmatu hoiak. Põhimõttekindel tüüp, kes ei vaata iial kohvi, sigarettide ega teleka poole, vaid teeb selle asemel viietunniseid tantsutreeninguid.

Petteri Avilia - zen ja muhe märulikangelane
Petteri Avilia - zen ja muhe märulikangelane Foto: Aki Stålhane

Matias Starmans on seevastu kõige ohtlikumat liiki hurmur: oma selgete näojoonte, helesiniste silmade ja sportlase rühiga näeb ta välja nagu positiivne kangelane muinasjutufilmist. Aga ettevaatust, ta on ise sellest mõjust väga teadlik ning oskab seda suurepäraselt kasutada.

Matias Starmans - ohtlik hurmur paipoisi nahas
Matias Starmans - ohtlik hurmur paipoisi nahas Foto: Aki Stålhane

-Kui palju vaeva nõuab, et nii hea välja näha? Mitu tundi tuleb iga päev jõusaalis veeta?

Petteri: See võtab küll aega, kuid on osa sellest, kes me oleme! Me ei pea end sundima treenima või tervislikult sööma või oma välimuse eest hoolitsema. Ma usun, et soov hea välja näha on meil kaasa sündinud.

Matias: Me treenime iga päev, absoluutselt iga päev!

Petteri: Mingit sorti treening on kindlasti: jõutrenn või tantsutrenn või mis tahes.

-Kas igapäevase trennita pole võimalik sellist vormi hoida?

Petteri: Ei, kindlasti mitte.

Matias: Jaa, see on ilmselge, meie tööks on vaja head vormi. Vorm pole ainult välimus, neid numbreid laval jaksabki ainult väga heas vormis mees teha.

-Kas lakkamatult heas vormis püsimine mõnikord koormavaks ei lähe?

Matias: See peab olema elustiil – hoolitseda oma välimuse eest.

Petteri: Jaa, tööna ei jaksaks keegi seda teha. Meile on see elustiil! Ja mina näiteks naudin seda.

Sportlikud playboyd aluspesus ja põlvikutes, vasakul Matias Starmans. Scandinavian HUNKS
Sportlikud playboyd aluspesus ja põlvikutes, vasakul Matias Starmans. Scandinavian HUNKS Foto: Maksim Toome

-Kui kaua kulub aega peegli ees?

(Mõlemad naeravad mürinal ja vahetavad kavalaid pilke.)

Petteri: Mõni meie pundist naudib enda vaatamist rohkem kui teised. (Pilgust Matiasele võib juba tögavat vihjet välja lugeda.) Mõni saab peegli ees vaid paari minutiga hakkama. Mul on näiteks väga lihtne, patsid juba peas ja ongi korras.

Matias: Juustega tegelevad kõik mehed, kellel juuksed on. Aga osa kutte on meil täiesti kiilakad – nende elu on küll lihtne! Minul läheb ka väga kiiresti.

Petteri: Aga tal läheb ainult seonguga ruttu, kõige muu peale kulutab ta korralikult aega!

-Panin tähele, et peaaegu kõigil meestel teie rühmas on habe. Kas habe teeb mehe kuumemaks?

Petteri: Ikka, see on ju maskuliinne detail. Mõnele see sobib, teisele mitte, mõnele sobib jälle poisilikum välimus. Meil on rühmas eri tüüpi mehi, igale maitsele.

Matias: Kas sulle meeldib? No näed siis ise! (Habeme kohale ilmub maailma flirtivaim naeratus.)

Intervjuu otse laval: vasakul Petteri, ajakirjanik Kristina, paremal Matias, ees Nikita
Intervjuu otse laval: vasakul Petteri, ajakirjanik Kristina, paremal Matias, ees Nikita Foto: Edgar Gergel

-Levinud hoiaku järgi on hea välja näha naiste kohus. Meestel sellist kohustust pole. Mis teie sellest arvate?

Petteri: See on nii vale! Minu arvates on see täielik austuse puudumine naiste suhtes! Iga mees, kes usub, et tema võib välja näha selline, nagu tahab, näitab sellega lugupidamatust naiste vastu.

Matias: Ja samuti iseenda vastu.

-Nii et kui mees näeb kuum välja, siis pole see märk nartsissismist, vaid lihtsalt endast lugupidamisest?

Petteri: Absoluutselt!

Matias: Jah, see sõnum on alati positiivne ja tugev. Ma austan ennast, ma austan sind – naised saavad sellest alati õigesti aru.

Silmalõbu naistele – pöördes publiku põhjal tundub, et napis riides ilusat meest ei näe siinmail laval kuigi tihti. 
Silmalõbu naistele – pöördes publiku põhjal tundub, et napis riides ilusat meest ei näe siinmail laval kuigi tihti. Foto: Maksim Toome

-Millise mulje on teile jätnud eesti naised? Teie tänase publiku hulgas Tantsuparadiisi peol on ka palju venelannasid. Millised me oleme?

Petteri: Eestlannad on ehk veidikene konservatiivsemad, vähemasti Tallinnas, venelannad on julgemad. Linnade vahel on erinevusi, teistes kohtades võivad inimesed olla palju avatumad. Aga sellest pole lugu, kõik naised soojenevad saalis alati üles. Meie vähemalt teeme seda, küll me nad kõik keema ajame!

-Kuidas teie kallimad sellisesse elustiili suhtuvad? Kui paljudel teist õnnestub püsisuhteid hoida?

Petteri: Umbes poolel meist on kodus naine või tüdruksõber. Teine pool naudib üksiku mehe elu. (Naeravad valjusti ja kaua. Võib eeldada, et üksiku mehe elul pole viga.)

Matias: Aga pole probleemi: kui naine hakkab mõnega meie hulgast käima, siis ta alati teab, mida me teeme ja milline elustiil meiega kaasas käib.

Petteri: Ja see on ainult show! Seda tuleb alati rõhutada just meestele publiku hulgas. Me pole mingi hädaoht või ahvatlus nende naistele. Me pole siin, et kellegi tüdruksõpra pihta panna või teda vasakule meelitada. Me lihtsalt anname selle etenduse ja ongi kõik.

-Kuumutate kaunitarid üles, panete fantaasia tööle, nii et oma kallimale jääb lihtsalt rõõm nautida seda elevile aetud naist?

Matias: Täpselt nii! Sa oled õigesti aru saanud.

Petteri: Aga samal ajal – meie endi fantaasiad samuti! Me läheme ise ka laval väga hoogu. Sellist numbrit ei saaks teha nii, et ise täiega kaasa ei lähe.

-Kas publiku reaktsioonide seas midagi vahel üllatab ka?

Petteri: Üks asi, mis mind alati hämmastab, on väga otsesed pakkumised seksiks. Kohe nii: tule minuga! Ma olen sellest alati täielikus hämmingus. Me oleme normaalsed, tagasihoidlikud kutid, meile lihtsalt meeldib laval olla.

Scandinavian HUNKS
Scandinavian HUNKS Foto: Maksim Toome

-Milliseid eksiarvamusi enda kohta olete lähtuvalt lavaelust kogenud?

Petteri: Et me oleme mingid ennast täis ülikud! See on täiesti vale, aga samas esimene ja kõige tavalisem viga, mida vaatajad meie suhtes teevad. Me oleme laval enesekindlad ja seda tõlgendatakse eneseimetlusena. Tiimiga koos tekib tõesti jõud, aga päriselt me sellised murdjad ei ole.

Matias: See on lihtsalt osa show’st.

-Mis on show lemmikosa? Te teete seal igasuguseid asju: trikke, tantsu, striptiisi…

Petteri: Mulle meeldib tohutult, kui saan laval tõesti tantsida! Veidi show-tantsu, hiphoppi – ma lähen alati täiesti hoogu!

Matias: Meil on koreograafiat, milles kõik kaasa löövad, ja soolonumbreid, palju eri asju. Laval on üleüldse superäge olla! Võimalus ennast välja elada.

-Kust teil selline idee tuli? Pole just kõige tavalisem mehe mõte, et teeks naistele erootilist show’d, hulga lihtsam oleks mõni igavam ja nähtamatum amet valida…

Petteri: Selline show on tegelikult väga unikaalne idee kogu Skandinaavias. Mina tulin truppi, kuna see pakub mulle pinget. Mõnes mõttes on see täpselt ekstreemsport!

Matias: Me oleme tegelikult kõik samasugused tagasihoidlikud kutid. Aga lava annab väljakutse ja sa ei ole enam see arg kutt, kes oleksid võib-olla ilma lavata. Meile kõigile meeldivad hullupööra naised ja teeme seda, mis erutab meid ennast ka. Esinemine pakub meile põnevust: kui astud lavale, siis tunned, et oled elus!

-Mida te peale show-grupi teete?

Matias: Meil on kõigil lisaks muu amet, isegi mitu. Mina töötan personaaltreenerina ja tegevusterapeudina.

Petteri: Olen ettevõtja, professionaalsete fitnesstreenerite firma omanik ja tantsija.

-Nii et teil on siis kaks erinevat elu: show-mehe elu ja tavaline tööelu?

Matias:  Ei-ei, ma näen seda kõike tervikuna! Minu jaoks on enese eest hoolitsemine osa sellest tööst ja ka teisest ametist.

Petteri: See pole üldse nagu öö ja päev! Kõik on tasakaalus, sarnased alad.

Petteri Avilia
Petteri Avilia Foto: Aki Stålhane

-Mida te sööte, et nii head välja näete?

Matias: Minu meetod on näiteks selline: 10 protsenti toidust võib olla ükspuha mis, kuid 90 protsenti peab olema tervislik, selles osas lähtun fitnessiproffide puhta toitumise põhimõtetest. Kvaliteetsed valgud, köögiviljad, süsivesikud, tervislikud rasvad ja palju puhast vett. See on mulle väga sobiv ja paindlik süsteem, kogu mu elustiil keerleb terve ja vormis olemise ümber.

Petteri: Igal mehel meie rühmas on minu meelest oma söömiskava ja omad meetodid, kuidas vormi hoida ja tervislikult toituda. Usun, et enamik lähtub heast enesetundest ja saab selle põhjal aru, milline dieet talle sobib. Muidugi peame süües ka seda silmas, milline dieet aitab hea välja näha, selge see.

-Kas keelatud asju on ka?

Petteri: Jaa, sigaretid! Minu jaoks täielik ei. Ma ei joo kohvi. Väldin töödeldud toite.

Matias: Mina ei väldi midagi. Ega äärmuslikud asjad tööta, pole vaja midagi vältida või eitada! Mina vaatan asja nii: ma saan kõike süüa, aga mitte iga päev. Kui tuleb isu mõne asja järele, mis pole eriti tervislik, siis ma ei loobu sellest, lihtsalt täna ei söö seda. Söön võib-olla pühapäeval ja siis naudin.

Tantsuparadiisi pidu - iga daam sai korraldaja Gert Laasmelt lilleõie.
Tantsuparadiisi pidu - iga daam sai korraldaja Gert Laasmelt lilleõie. Foto: Maksim Toome

-Kui tervislik teie elustiil on? Show-maailm on selle külje pealt vaadatuna ju paksult pahesid täis.

Petteri: Vahel me pidutseme küll, pärast show’d, aga me ei ela kindlasti rokkstaari elu! Pidu seitse päeva nädalas – see pole lihtsalt võimalik. Me ei näeks siis välja nagu praegu ega suudaks teha seda, mida teeme!

Matias: Jah, me ei saa endale pahesid lubada. Sest kui me elaks nagu rokkstaarid, teeks kõike, mis pähe tuleb, poleks võimalik heas vormis olla! Et olla laval, on vaja head vormi. Nii et see hoiab meid üsna ohutul joonel. Isegi kui on pidu, teame, et peame olema suutelised ka treenima ja lavale minema.

Mulle tegelikult meeldib energiline ja terve olla, hea välja näha, ma ei pea seda mingiks suureks loobumiseks.

Petteri: Sul on ainult üks tervis, ainult üks keha. Kui sa endast ei hooli, kaotad tervise ja kõik muu, mis sul on!

-Kui sa kõvasti pidutsed, pole võimalik hea välja näha? Vähemalt mitte pikka aega?

(Mõlemad naeravad valjusti ja raputavad pead – selge kui päev!)

Matias Starmans
Matias Starmans Foto: Aki Stålhane

-Mis on kõige pöörasem asi, mida naised on sinu pärast teinud?

Petteri: Üks Soome tüdruk palus mult autogrammi ja tätoveeris selle oma sõrmele – see oli mulle väga suur au. Ma mäletan seda sündmust kindlasti kogu elu.

-Mis nõu te annaksite meestele, kes tahavad paremad välja näha? Kust pihta hakata?

Petteri: Esimene asi: õpi naeratama! Minu silmis on see kõige tähtsam. Naerata, ole siiras, ole positiivne ja suhtlemisele avatud, siis sa meeldid inimestele. See on tegelikult muidugi sügavam teema, aga alustuseks juba hea.

Matias: Hakka endast lihtsalt rohkem lugu pidama! Kui mees ennast ise austab, siis teevad seda ka kõik teised, respekt on nakkav. Mis annab kõige otsesema sõnumi sellest, et mees peab endast lugu? Just see, kui ta hoolitseb oma välimus eest ja näeb hea välja!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles