Mardna: jaapanlastel on paanikaks põhjust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fukushima tuumajaam.
Fukushima tuumajaam. Foto: SCANPIX

Radioloog Peeter Mardna hinnangul on jaapanlastel paanikaks põhjus olemas, kuna hetkel ei ole teada, millega sealne tuumakatastroof lõpeb.

Samas rääkis Mardna ETV saates «Ringvaade», et meedias leviva informatsiooni põhjal on küll olukord Jaapanis kontrolli all ja sellist katastroofi nagu oli Tšernobõlis, ette näha ei ole, vahendas ERR Uudised.

«Küsimus on selles, kui palju Jaapani valitsus valgustab olukorda nii, nagu ta tegelikult on ja kui palju valitsemise huvides varjatakse,» märkis ta.

Mardna sõnul on ta ise käinud pärast Tšernobõli katastroofi Jaapani tuumakahjustuste keskuses, kus kontrolliti ja raviti tuumaavariis vigastada saanud inimest. «Ma tean nende täpsust ja kogu seda süsteemi, ma arvan, et kiirgusfooni valitsusel varjata ei õnnestu, sest inimestel on dosimeetrid kõigil olemas ja need on väga täpsed,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles