Ekspertide hinnangul sai Haapsalu lastekodu põleng alguse lahtise tule allikast

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lastekodu
Haapsalu lastekodu Foto: Joonas Kiisler

Eesti Kohtuekspertiisi Instituudis tehtud uuringud selgitasid, et Haapsalu lastekodu põleng sai alguse lahtise tule allikast, milleks võis olla näiteks küünla- või tikuleek.

Haapsalu lastekodu põlengu põhjuste selgitamiseks Eesti Kohtuekspertiisi Instituudis tehtud uuringud sündmuskohal võetud proovidest põlevainet ega selle jääke ei tuvastanud.

Samuti välistas tulekahjuekspertiis põlengu põhjusena elektrisüsteemi või -seadmete rikke. Tulekahju tehnilise põhjusena on ekspertide hinnangul võimalik ainult lahtise tule allika termiline toime.

«See võib olla näiteks küünla- või tikuleek, kuid ei saa ka välistada, et tuli võis alguse saada hooletust suitsetamisest,» selgitas Lääne Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm. «Piisas üsna pisikesest asjast, et tuli võis süttida. Pole veel selge, et mis tule põhjustas, sest peab uurima.»

Ermi sõnul on praegune versioon, et tule süütas hooletu ümberkäimine lahtise tule allikaga ja küttekollet seal polnud.

Eksperdid tuvastasid, et tulekahju sai alguse hoone põhjapoolse tiiva välisukse juurest, kus paiknes puuvillariidega kaetud tugitool ning maas oli sünteetiline vaip. Tuli levis sealt läbi vahelae pööningule ja kandus hoone keskosa suunas. Arvestades tulekahjukoldes paiknenud materjale, võis süüteallikas olla väikese võimsusega.

Tehniliste tunnuste põhjal ei olnud antud juhul tulekahju tekkeaega ega tule levimiskiirust võimalik hinnata. Tulekahju tekkimist soodustavaid asjaolusid eksperdid ei tuvastanud.

Tulekahju tekkepõhjuse uurimist jätkatakse kriminaalmenetluse käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles