Parts andis Euroopa Kontrollikojas ametivande

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti esindaja Euroopa Kontrollikojas Juhan Parts andis täna ametivande.

Euroopa Liidu Kohus pidas kell 12 piduliku istungi, millel Juhan Parts andis aluslepingutega ette nähtud pühaliku tõotuse, teatas kohtu pressiteenistus.

Kooskõlas aluslepingutega ja pärast konsulteerimist Euroopa Parlamendiga nimetas Euroopa Liidu Nõukogu 19. detsembri 2016. aasta otsusega Juhan Partsi Euroopa Kontrollikoja liikmeks ajavahemikuks 1. jaanuarist 2017 kuni 31. detsembrini 2022.

Euroopa Kontrollikoja kolleegium määras jaanuaris Partsi kontrollikoja viienda auditikoja liikmeks, mis tegeleb Euroopa Liidu rahastamise ja haldamise valdkonna auditeerimisega.

Euroopa Kontrollikoja ülesanne on kaasa aidata Euroopa Liidu finantsjuhtimise parandamisele, edendada aruandekohustuse täitmist ja läbipaistvust ning tegutseda liidu kodanike finantshuvide sõltumatu kaitsjana. ELi sõltumatu välisaudiitorina kontrollib Euroopa Kontrollikoda, et ELi vahendid oleksid õigesti kirjendatud, et neid kogutakse ja kasutatakse kooskõlas asjassepuutuvate eeskirjade ja määrustega ning et neist saadav kasu oleks võimalikult suur.

Kontrollikoja liikmeteks on üks esindaja igast Euroopa Liidu liikmesriigist.

Parts oli aastatel 2003–2005 Eesti peaminister ning 2007–2014 majandus- ja kommunikatsiooniminister. Aastatel 1998–2002 oli Parts riigikontrolör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles