Korvitäis tuunisalatiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvitäis tuunisalatiga
Korvitäis tuunisalatiga Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

4 u 20 cm läbimõõduga maisi- või jahutortillat

1 karp e 200 g tuunikalatükke vees või õlis

1 suurem kooritud ja sektoriteks lõigatud avokaado

400 g purk punaseid ube, nõrutatud ja külma veega üle loputatud

1 peeneks hakitud punane sibul

2 sl nõrutatud kappareid

1 tl hakitud värsket tilli

punt rohelist salatit (rukola, frisee, tammelehed vms)

Kaste: 2 tl dijoni sinepit segada 1 sl valgeveiniäädika ja 1 sl oliiviõliga. Maitsesta soola-pipraga.

Kuumuta ahi 180 kraadini, võta väiksem koogivorm ja vajuta pannil soojendatud tortillakettad sinna sisse korviks. Küpseta 10 minutit, kuni tortillad kergelt pruunistuma hakkavad. Jahuta korvid vormis.

Sega salatikomponendid omavahel ja jaga segu rohelise salatiga kihiti tortilladesse. Tee seda vahetult enne serveerimist, siis ei muutu tortillakorvid alt pehmeks. Nirista salat üle kastmega ning kaunista tillioksaga.

Hüva nõu: Asenda retseptis tuunikala konservlõhega, punased oad valgetega ning kaste magushapu tšillikastmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles