Helme soovib Eestisse saabuvatele pagulasperedele DNA-testi (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme leiab, et inimkaubanduse takistamiseks, turvalisuse tõstmiseks ja fiktiivperekondade tuvastamiseks tuleks Eestisse saabuvatele kvoodipagulastele hakata tegema DNA-testi.

«Nii saame välja selgitada, kas laps kuulub ikka oma väidetavatele vanematele,» ütles Helme erakonna pressiesindaja teatel. «Fiktiivperekondade impordiga osaleb Eesti kaudselt inimkaubandusele kaasa aitamises ja see on lubamatu.»

Helme sõnul tekitab küsimusi Lasnamäel elanud pagulaspere vanus. «Kui mehel on praegu vanust 19, naisel 22 ja lapsel kaks ja pool, siis tähendab see, et mees pidi lapse sigitamise hetkel olema 15-16,» rääkis Helme. «Vägisi tekib kahtlus, kas tegemist on ikka tegeliku perekonnaga.»

Helme avaldas kahtlust, et need inimesed võivad mängida perekonda ja on hankinud kvoodi alla mahtumiseks inimkaubitsejatelt abielu tõendavad dokumendid. «Selge see, et hoopis teises kultuuris elades võivad peres tekkida pinged, ent konflikti puhkemise tõenäosus fiktiivses liidus on kahtlemata suurem kui tavaperekonnas,» sõnas ta.

EKRE esimees märkis, et praegusel valitsusel pole tahet ega julgust kvoodipagulaste programmi lõpetada. «Küll aga on neil kohustus võidelda rahvusvahelise inimkaubanduse vastu ja tagada Eesti inimeste julgeolek,» ütles Helme.

«Kavandatud poolest tuhandest pagulasest on Eestisse jõudnud sadakond, aga lühikese ajaga on põlema pandud juba kaks õnnetut naist [Tegelikult kahtlustatakse siiski ühe naise põlema panemist - BNS]. Sellised kuriteod pole oht mitte ainult pagulasperele, vaid kõigile teistele nendega samas majas elavatele inimestele. Halvimal juhul on tagajärjeks kümneid söestunud laipu,» rääkis Helme.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles