Lastekodu direktor lükkas põlenguekspertiisi kategooriliselt ümber

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu väikelaste hooldekodu oli väga heas korras ja range kontrolli all.
Haapsalu väikelaste hooldekodu oli väga heas korras ja range kontrolli all. Foto: Liis Treimann

Haapsalu väikelastekodu direktor Eve Kabin lükkas kategooriliselt ümber põlengu ekspertiisiaktis toodud väite, et tuli sai alguse suitsetamisest, küünlaleegist või muust väikesest lahtisest tulest.

«Mina küll ei oska prokuratuuri teate peale midagi kosta - lahtist tuld seal olla ei saanud, raudselt!» rääkis Kabin, kirjutas ERR Uudised. «Mingist suitsetamisest ei saa juttugi olla - kas te kujutate ette, et lastekodus teeb keegi siseruumis suitsu?»

Kuigi kogu lastekodu territooriumil on keelatud suitsetada, siis üks nurgake oli Kabini sõnul siiski õue tehtud, kuid see asus hoopis teise tiiva otsas.

Kabin rõhutas mitu korda, et jutt lahtisest tulest on lollus, sest nad ei saanud isegi jõulude ajal paigutada väikseid teeküünlaid, sest kohe läks teade päästeteenistusse.

Eesti Kohtuekspertiisi Instituudis tehtud uuringud selgitasid, et Haapsalu lastekodu põleng sai alguse lahtise tule allikast, milleks võis olla näiteks küünla- või tikuleek.

«See võib olla näiteks küünla- või tikuleek, kuid ei saa ka välistada, et tuli võis alguse saada hooletust suitsetamisest,» selgitas Lääne Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm. «Piisas üsna pisikesest asjast, et tuli võis süttida. Pole veel selge, et mis tule põhjustas, sest peab uurima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles