Roose: muutusi on kindlasti vaja (2)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Roose.
Erik Roose. Foto: Peeter Langovits

Täna õhtul Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uueks juhatuse esimeheks valitud Erik Roose ütles intervjuus Postimehele, et tal on olemas eelistus nelja inimese osas, keda ta tahaks tulevikus enda kõrval ERRi juhatuses näha. Nimesid ta veel välja ei käinud.

Erik Roose, teid on valitud ERRi uueks juhiks.

Ma ei tea, miks mind nii karistati (irooniliselt –J.V), aga nii tõesti on juhtunud.

Rääkige, milline on nüüd teie plaan edaspidiseks?

Esimene plaan on see, et ma pean jõudma «Aktuaalsesse kaamerasse» . Järgmine plaan on see, et nõukogu esimehega hakkan läbi rääkima, et mida, kuidas ja millal asjaga tegelema hakata saan, sest 1. juulini on  praeguse juhatuse volitused. Praegu tuleb teha sujuv ja hea üleminek nii poliitikast kui ka ettevõtlusest.

Milline on teie plaan juhatuse personalivalikus?

Nimesid on välja käidud, aga ma nüüd kohe praegu neid ei ütle. Kõigi inimestega ei ole veel kokkuleppeid.

Aga teil on juba inimestega räägitud?

Ütleme nii, et neljast kaks on suhteliselt kindlad ja järgmise kahe osas on minu eelistus olemas. See on lähemate päevade küsimus. Tegelikult on vaja selgeks saada ka see, kas nad nõukogu enamusele sobivad. Nõukogu peab nad kinnitama ja mul pole mõtet minna kandidaatidega, keda nõukogu enamus ei toeta.

Ainar Ruussaar on ka juhatuse liige, mis temast saab?

Ma ei kinnita ega lükka ümber mis saab. Kumbagi varianti ei välista.

Kas teil on plaanis ERRi kuidagi reformida?

Kindlasti seal reforme on vaja. Ma olen ka öelnud, et pigem kiire ja viisakas evolutsioon, kui suur revolutsioon. Aga kindlasti on vaja hakata muutusi sättima. Õnneks on paar kuud üleminekuaega, mis on paras ja mõistlik. Selle aja jooksul saab asjad ette valmistada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles