Raidla: riigireform võiks olla peaministri teha

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Tartu Ülikooli kuratooriumi liikme, tuntud advokaadi Jüri Raidla sõnul võiks riigihalduse ümberkorraldamine käia peaministri büroost, mis võiks muutuda senisest oluliselt jõulisemaks tegutsejaks.

OECD täna avaldatud raporti koostajate hinnangul ei suuda Eesti ministeeriumid ja asutused teha nimelt piisavalt koostööd ja see toob kaasa raiskamise. Lahendusena pakuvad nad välja erinevaid mõtteid horisontaalse ehk ametkondade vahelise koostöö parandamiseks.

Raidla sõnul on horisontaalne koostöö tähtis, kuid see saab tekkida, kui ministeeriumitel on võimekas ülemus. Tema nägemuses võiks muuta peaministri eraldi institutsiooniks, mille ülesanne saaks olla meie elu ja halduse üldine koordineerimine.

«Vastav ajutrust peaks olema ta selja taga. Tehke Arengufondist või muul baasil ära. 10 aasta pärast aga juba hilja,» rääkis Raidla tänasel OECD raporti esitlusel.

Tema sõnul peab taoline ajutrust olema edu saavutamiseks ministeeriumide ja projektide ülene. «Kui see saab tehtud, siis on valitsus midagi väga suurt Eesti jaoks ära teinud.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles