Pronksööl politseid munadega loopinud mees saadeti trellide taha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksöö ajal süüdati Pärnu maanteel asuv lõngapood.
Pronksöö ajal süüdati Pärnu maanteel asuv lõngapood. Foto: Liis Treimann

Kohus mõistis eelmisel aastal pronksiööl lõngapoodi rüüstanud ja süüdanud ning politseinikke munadega loopinud 24-aastase Sergei Kassimovi vangi.

Harju Maakohus tunnistas täna süütegude toimepanemises massilise korratuse ajal ning röövimises süüdi Sergei Kassimovi ja mõistis talle karistuseks 3 aastat ja 6 kuud vangistust, teatas kohtu pressiesindaja.

Süüdistuse järgi osales Sergei Kassimov eelmise aasta 26. aprilli õhtul Tallinnas Tõnismäel pronkssõduri asukohas alguse saanud massiürituses, mis arenes edasi massiliseks korratuseks.

Kassimov solvas korratusi tõkestanud ja avalikku korda kaitsenud politseiametnikke, loopides nende pihta mune ja asudes neid ründama raudkangi ja rahvusraamatukogu ümbrusest maast korjatud kividega.

Süütas lõngapoe

Seejärel tõmbas Kassimov Tõnismäel liiklusmärgi aluse küljest lahti, lõhkus ja süütas Pärnu maantee ja Tõnismäe tänava nurgal kollases puumajas asuva Lõngapoe. Kauplusest võetud lõnga ning muude kättejuhtunud esemetega tegi ta Pärnu maanteele lõkke, misjärel taas solvas politseiametnikke ebatsensuursete sõnadega.

Seejärel liikus Sergei Kassimov koos massiga kino Kosmos juurde, kus asus lõhkuma Linnalehe levikaste ja klaasseintega bussiootepaviljoni.

Seejärel võttis ta osa R- kioski rüüstamisest, võttes teistelt massi liikmetelt vastu ühe ploki ja kaks pakki sigarette Edasi püüdis Kassimov purustada jalaga Pärnu maanteel asuva alkoholikaupluse aknaklaase, karjudes samal ajal «Vsjo naše!» ja võttes vastu teistelt massis osalenud isikutelt läbi poe lõhutud akna veini ja viskit, mida asus kohe ka tarbima.

Lõhkus Woodstocki fassaadi

Edasi loopis ta kive ja Tatari tänaval asuva Eesti Vigastatud Sõjameeste Ühingu kinnistu piirdeaia puidust aialippe baari Woodstock fassaadi akendesse ja peksis kangitaolise esemega puruks baari fassaadi aknaid.

Koos Kassimoviga mõisteti süüdi ta kaaslane teises kuriteoepisoodis, 20-aastane Maksim Tšeremnjov. Talle mõisteti röövimise ja narkootikumide suures koguses ebaseadusliku omandamise ja valdamise eest kolm aasta vangistust, millest kaks aastat kuulub kandmisele tingimisi 18-kuulise katseajaga, mis hakkab kehtima vanglast vabanemise hetkest.

Süüdistuse järgi ähvardas Kassimov koos Tšeremnjoviga tänavu 8. jaanuaril kella 18.45 paiku Tallinnas Puhangu 10 maja juures füüsilise vägivallaga alaealist noormeest. Kassimov hoidis ähvardamise ajal käes akudrelli.

Koos võtsid nad kannatanult ära mobiiltelefoni Nokia 6300 ja sularaha 10 krooni. Kassimov viis telefoni lähedalasuvasse pandimajja, saades selle eest 1000 krooni ja andis rahast pool, so 500 krooni Tšeremnjov'ile.
Lisaks sellele omandas Tšeremnjovi eelmise aasta19. septembril kella 14.30 paiku Tallinnas Majaka tänava piirkonnas ebaseaduslikult omandas kohtueelse menetlusega tuvastamata isikult narkootilist ainet kogumassiga 0,59g, mis sisaldas 1,8 protsenti amfetamiinsulfaati, 0,62protsenti 3-metüülfentanüüli ning alla 0,1 protsenti fentanüüli.

Nimetatud aine oli pakendatud 40 fooliumvoldikusse, mis leiti ja võeti Tšeremnjov'ilt ära Tallinnas Majaka tn 11 juurest tema kinnipidamisel mullu 19. septembril.

Mõlema süüdimõistetu vangistuse aega hakatakse lugema alates nende vahistamisest tänavu 29. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles