Galerii ja video: brittide tankid asusid Eesti poole teele (9)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paldiski Lõunasadamasse saabub kolmapäeva hommikul laevaga enam kui 130 ühikut NATO lahingugrupi tehnikat, sealhulgas Ühendkuningriigi tankid Challenger.

Brittide sõjatehnika pandi täna Saksamaal Emdeni sadamas laevale, mis toimetab tankid, lahingumasinad ja iseliikuvad suurtükid eestisse.

Eestisse saabuva ligi 1200 kaitseväelasest koosneva NATO lahingugrupi relvastusse kuuluvad nii Ühendkuningriigi kui Prantsusmaa tankid ja jalaväe lahingumasinad ning brittide iseliikuvad suurtükid.

NATO lahingugrupi siirmine Eestisse lõppeb plaanide kohaselt aprilli esimeses pooles. Reedel jõudis Ämari lennubaasi kaudu Eestisse 130 Ühendkuningriigi kaitseväelast, kokku on Eestis praegu juba üle 200 Briti kaitseväelase. Täna jõuab Eestisse ka 50 Prantsuse kaitseväelast.

Kokku hakkab Eestis paiknema üle 800 Ühendkuningriigi ja ligi 300 Prantsuse kaitseväelast, NATO lahingugrupi relvastusse kuuluvad tankid, jalaväe lahingumasinad kui iseliikuvad suurtükid.

NATO lahingugrupi saabumine Eestisse lõppeb plaanide kohaselt aprilli esimeses pooles.

NATO 28 liitlasriigi juhid otsustasid möödunud juunis Varssavi tippkohtumisel muutunud julgeolekukeskkonna tõttu paigutada NATO pataljonide lahingugrupid Eestisse, Lätisse, Leetu ja Poola.

Eestis paiknema hakkava NATO lahingugrupi juhtriigiks on Ühendkuningriik, panustavad ka Prantsusmaa ja Taani.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles