Soome kohus mõistis kolm uimasteid smugeldanud eestlast vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Helsingi kohus mõistis reedel uimastite salakaubaveo eest vangi 14 meest, nende seas kolm eestlast, teatas STT.

Pikima vanglakaristuse sai 37-aastane eestlane, kellele kohus mõistis 12 aasta ja kolme kuu pikkuse vanglakaristuse. 48-aastane soomlane sai 11 aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse.

Kohus mõistis veel kahele eestlasele üle kümne aasta pikkuse vanglakaristuse, ülejäänud jõuguliikmed pääsesid lühemate karistustega. 14 mehele mõistetud vanglakaristuse kogupikkus on üle saja aasta.

Süüdistuse järgi tõi uimastite salakaubaveoga tegelenud jõuk kuni 2009. aastani Soome kokku 23 kilogrammi metamfetamiini ja amfetamiini ning üle tuhande Subutexi tableti. Subutex on retseptiravim, mida kasutatakse uimastisõltlaste asendus- ja võõrutusravil. Uimasteid hankis jõuk Leedust tuvastamata jäänud isikute käest. Osa smugeldatud uimastitest jõudsid kurjategijad Soomes maha müüa.

Prokurör Reijo Repo hinnangul oli uimastiveo organiseerija 45-aastane soomlane. Prokurör ei suutnud tema süüd uimastiveo organiseerimises piisavalt tõendada ning kohus mõistis ta süüdi vaid uimastite salakaubaveos. Ta sai karistuseks üheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Prokuratuur saatis uimastite smugeldamise kriminaalasja raames kohtu alla kokku 22 inimest, kuid kaheksa neist mõistis kohus piisavate tõendite puudmisel õigeks. Kohtu hinnangul ei leidnud nende süü piisavalt tõendamist, kuna nende vastu esitatud süüdistus põhines vaid tunnistajate ütlustel.

Kohtus ei leidnud tõendamist ka prokuröri esitatud süüdistus meeste kuulumises kuritegelikku ühendusse. Kohus leidis, et pigem oli tegemist iseseisvalt tegutsenud kurjategijatega, kes tegid kuritegeliku kasu nimel koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles