Laar: avaliku teenistuse seaduseks oli viimane aeg

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esimees Mart Laar.
IRLi esimees Mart Laar. Foto: Margus Ansu

Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe Mart Laari sõnul oli uue avaliku teenistuse seaduse eelnõuga väljatulekuks viimane aeg, kuna tegevusetus selles vallas on kestnud liiga kaua.



«Tervitan justiitsministri initsiatiivi, ja loodan, et see lahendab tõepoolest kõik ametnike arvukuse, palga ja soodustustega seotud probleemid, nagu Rein Lang seda on lubanud,» sõnas Laar. «Rein Lang on olnud ametis juba aastaid, hea, et oleme lõpuks eelnõuni jõudnud»


Laari hinnangul on rõõmustav, et pikka aega saladuskatte all olnud eelnõu on toodud läbirääkimiseks ka partnererakondade, ametiühingute ja teiste seotud osapoolte ette.

«Usun, et avalik läbirääkimine annab sellele seadusele just sellise näo, nagu Eesti riik ja avalik sektor praegu kõige rohkem vajab,» ütles Laar.

Laari hinnangul vajab Eesti tõhusat avalikku sektorit, ning praegusel muutuste ajal peab otsima ja ka kasutama kõiki võimalusi mõistlikeks reformideks, et Eesti ei mängiks oma edu maha suunates kõik ideed aruteludesse, millel pole lõppu ega tulemust.

«Loodetavasti söandab Reformierakond asuda nüüd toetama ka teisi Eestile vajalikke reforme, nagu radikaalne haldusreform,» nentis Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles