Sarkozy: Prantsuse lennukid kaitsevad mässuliste linna

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy.
Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy. Foto: SCANPIX.

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy kinnitas, et riigi lennukid teevad Liibüa õhuruumis luurelende selleks, et Benghazi linna valitsusmeelsete vägede rünnaku eest kaitsta.

Tegemist on esimese välisriikide poolse sekkumisega Liibüas toimuvasse pärast neljapäeva, mil ÜRO selle kohal lennukeelu kehtestas, vahendab BBC News.

«Meie õhujõud astuvad igasuguse agressiooni vastu,» lubas Sarkozy. Tema sõnul sekkub rahvusvaheline avalikkus Liibüa sündmustesse, et peatada diktaator Muammar Gaddafi «verejanulist hullumeelsust».

«Liibüas on tsiviilelanikkond, kes ei nõua midagi enamat kui vaid õigust ise oma saatust valida, surmaohus,» ütles Prantsuse president. «Meie kohus on nende meeleheitlikule abipalvele vastata.»

Ka USA president Barack Obama on teatanud, et Gaddafi toetajad peavad mässuliste alade ründamise lõpetama või arvestama sõjalise sekkumisega.

Gaddafit toetavad väed ründavad mässuliste linna Benghazi, sundides sealt lahkuma tuhandeid tsiviilielanikke. Liibüa valitsus on Benghazi ründamist eitanud, mässuliste juht aga pöördus abipalvega rahvusvahelise avalikkuse poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles