Alajõe korjas riigikogu saalist ära EKRE jagatud veepudelid (11)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Alajõe riigikogu saalis veepudeleid korjamas
Maria Alajõe riigikogu saalis veepudeleid korjamas Foto: Kaader Mart Helme videost

Opositsiooniline Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) jagas täna alkoholiseaduse muudatuste esimesele lugemisele jõudmise puhul saadikute laudadele välja kümneid pudeleid Jevgeni-nimelist vett, riigikogu kantselei direktor Maria Alajõe korjas pudelid aga ära.

Riigikogu kantselei pressiesindaja ütles Postimehele, et riigikogus välja kujunenud hea tava kohaselt avaldatakse oma poliitilist seisukohta vaid suulises vormis ehk sõnavõtuna. Seetõttu pidas riigikogu kantselei vajalikuks enne istungit Jevgeni Ossinovski pildiga veepudelid saalist ära korjata.

EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme kirjutas sotsiaalmeedias, et täna jõuavad esimesele lugemisele tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski initsiatiivil algatatud alkoholiseaduse muudatused, mis erakonna hinnangul ei vähenda joomist, vaid sulgevad väikepoode ja täidavad Läti riigikassat.

«Panime istungi eel kolleegide lauale lõbusa meene – Jevgeni vee. Tegelikult müüaksegi seda poes meene nime all, sest pudelit müüv Pühajõe pruulikoda võib küll müüa õlut, mitte aga vett,» kirjutas ta.

Infotunni alguses tormas Helme sõnul ootamatult aga saali riigikogu kantselei direktor Maria Alajõe, kes korjas kolleegidele kingitud pudelid kokku. Helme sõnul ütles Alajõe, et istungisaalis ei ole vesi, toit ja taara lubatud ning lisaks pole EKRE tegevus riigikogu juhatusega kooskõlastatud.

Ka riigikogu aseesimees Enn Eesmaa ütles infotunni alguses, et saadikute laudadele ilmunud veepudelitega seoses tekkis väike segadus. «Me otsustasime need ära korjata, sest toiduaineid ja mingit taarat me sellesse saali, mida me kõik peame pühaks, ei too,» ütles ta.

Pudelite ärakorjamine tekitas EKRE saadikutes küsimusi veel riigikogu istungi alguseski. Eesmaa soovitas neil kasutada vee jagamiseks istungisaali väliseid võimalusi.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles