Põhja-Korea lubab inspektorid tagasi reaktori juurde

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korea RDV võimud taastasid diplomaatide kinnitusel ÜRO vaatlejatele ligipääsu Yongbyoni tuumarajatisse, kuhu kuulub ka plutooniumi töötlemise tehas.

 

Pyongyang lubas eile jätkata jaama lammutamist, mis vahepeal peatati vastuolude tõttu ameeriklastega. Washington otsustas aga nädalavahetusel täita korealaste soovi ning eemaldada kommunistliku riigi terrorismi toetajate mustast nimekirjast, vahendas BBC News.

Põhja-Korea riiklik telekanal KRT kinnitas riigi välisministeeriumile viidates, et sealne juhtkond on otsustanud asuda Yongbyoni jaama jälle lammutama.

ÜRO alla kuuluv rahvusvaheline aatomienergiaagentuur IAEA pole veel kommenteerinud teateid inspektorite tagasilubamisest Põhja-Korea olulisimasse tuumarajatisse.

Reutersi andmetel on inspektorite esimeseks tööks uuesti hinnata tuumarajatiste olukorda pärast korealaste viimaseid samme nende taasaktiveerimiseks.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles