Mihkelson: IRLi siht on hägustunud ja populistlikud eksirännakud pole andnud loodetud tulemusi (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: Jaanus Lensment

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aseesimees Marko Mihkelson toetab erakonna juhi Margus Tsahkna ettepanekut kutsuda kokku erakorraline suurkogu, mis muudaks erakonna juhtimise avatumaks ja kaotaks senise, vaid üht kitsast seltskonda soosiva süsteemi.

Mihkelson märkis täna erakonnakaaslastele saadetud kirjas, et erakond on pika ja väärika ajalooga, on korduvalt pälvinud Eesti rahva usalduse ning kandnud mitmel korral riigi juhtimise vastutust.

«Kahjuks oleme aga tänaseks taandunud madalseisu. Erakond pole piisavalt suutnud reageerida muutustele nii kodumaal kui maailmas. Meie siht on hägustunud ning populistlikud eksirännakud pole andnud loodetud tulemusi,» kirjutas ta.

Samas on Mihkelson enda sõnul veendunud, et Eesti vajab nii täna kui tulevikus kaasaegset edumeelset konservatiivset erakonda. Seepärast toetab ta enda sõnul erakonna esimehe ettepanekut kutsuda kokku erakorraline suurkogu ning alustada läbi põhikirja- ja programmimuutuste erakonna uuendamist.

«Kui me tahame taastada või võita usalduse valijate seas, peame olema valmis ise muutuma. Teist teed ei ole. Me peame muutma oma erakonna juhtimise avatumaks. See tähendab kaotama senise süsteemi, mis soosib vaid ühte kitsast seltskonda,» ütles ta.

Tsahkna teatas esmaspäeval erakonna eestseisuses, et taotleb erakorralise suurkogu kokkukutsumist, et muuta IRLi põhikirja ja erakonna juhtimine ümber korraldada. IRLi volikogu koguneb suurkogu kokkukutsumist arutama 8. aprillil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles