BNS: Tea Varrak alustab tööd haridusministeeriumi kantslerina esmaspäevast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tea Varrak.
Tea Varrak. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht/Scanpix

Valitsus kinnitab neljapäeval haridus- ja teadusministeeriumi uueks kantsleriks Tea Varraku, kes asub uues ametis tööle esmaspäevast, kirjutab BNS.

Eelnõu kohaselt nimetatakse Varrak kantsleri ametikohale määratud ajaks viieks aastaks alates 27. märtsist kuni 26. märtsini 2022. Avaliku teenistuse seaduse kohaselt nimetab kantsleri ametisse valitsus, kuulanud ära avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni arvamuse. Kantsleri põhipalk on 90 protsenti ministrile makstavast ametipalgast.

Varrak lõpetas 1992. aastal Tallinna Tehnikaülikooli raamatupidamise ja majandusanalüüsi erialal. Aastal 1998 kaitses ta Tartu Ülikoolis ärijuhtimise magistrikraadi. Ta on olnud Mainori majanduskooli, Audentese ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juht.

Aastatel 2005-2006 oli Tea Varrak rahandusministeeriumi abiminister ning aastatel 2006-2011 rahandusministeeriumi kantsler. Alates 2011. aasta märtsist töötas Tea Varrak Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse direktorina ning alates 2013. aasta septembrist Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja rahvusvaheliste suhete prorektorina.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles