Riigikogu juhatus jätkab senises koosseisus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Jaanus Lensment

Riigikogu täiskogu valis täna esimeheks tagasi sotsiaaldemokraat Eiki Nestori, aseesimeestena jätkavad keskerakondlane Enn Eesmaa ja Reformierakonda kuuluv Taavi Rõivas.

Esmalt valis parlament salajasel hääletusel riigikogu esimeheks tagasi Nestori, kes oli sellele kohale ka ainus kandidaat. Nestori jätkamist toetas 51 ja selle vastu oli 22 saadikut, 24 hääletamissedelit olid kehtetud.

Pärast esimehe selgumist valis parlament samaaegselt aseesimehed, kelleks said Eesmaa ja Rõivas. Eesmaa kogus salajasel hääletusel 47 ja Rõivas 34 häält. Kehtetuid sedeleid oli 16.

Kui Nestor on riigikogu esimehena töötanud juba 2014. aasta kevadest, siis Eesmaa sai riigikogu esimeseks ja Rõivas teiseks aseesimeheks mullu detsembris. Aseesimeeste toonase erakorralise valimise tingis valitsuse vahetus ja senise teise aseesimehe, Keskerakonda juhtiva Jüri Ratase asumine peaministriks.

Koalitsioonikõnelustel saavutatud kokkuleppe järgi kuulub riigikogu esimehe koht Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale ja esimese aseesimehe koht Keskerakonnale, teise aseesimehe koha saab tavakohaselt opositsioon.

Uue juhatuse volitused kestavad ühe aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles