Prokurör nõuab Tarankovi tapjale ligi kaheksa-aastast vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Vorobei.
Juri Vorobei. Foto: Liis Treimann

Prokurör nõudis täna allilmaliider Nikolai Tarankovi tapmises süüdistatavale Juri Vorobeile ligi kaheksa-aastast vangistust.

Süüdistaja hinnangul on 36-aastase Vorobei süü relva ebaseaduslikus omamises ja tapmises tõendatud ning kohus peaks määrama talle seitsme aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse. Kohus teeb otsuse 28. aprillil.

Süüdistuse kohaselt tekkis 36-aastase Vorobei ja Tarankovi vahel konflikt ning kuna Vorobei väitel kartis ta enda ja enda lähedaste elu pärast, siis otsustas ta Tarankoviga rääkida. Kalale jõudnud Tarankov ütles aga Vorobeile, et ta ei soovi viimasega rääkida. Eitava vastuse peale sooritas Vorobei püstolist vähemalt seitse lasku Tarankovi suunas, tappes allilmaliidri sündmuskohal.

Seejärel põgenes Vorobei sündmuskohalt ning mattis püstoli maha. Püstol püsis peidus kuni eelmise aasta 14. oktoobrini, kui Vorobei näitas peidukohta politseiametnikele. Ühtlasi selgus, et Vorobei oli soetanud relva tuvastamata isikult ebaseaduslikult.

Uurimisandmetel tappis Vorobei oma tuttava Tarankovi püstolilaskudega mullu 14. septembril Läänemaal Saunja külas, kus Tarankov oli kalastamas. Korrakaitsjad said Vorobeile kiirelt jälile ja juba 22 septembril peeti mees kinni ja ta viibib sellest ajast saati kohtu määrusega vahi all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles