Kohus langetab otsuse kurikamõrvas süüdistatavale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Bajuk kohtus.
Vjatšeslav Bajuk kohtus. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus langetab homme otsuse kurikamõrvas süüdistatavale endisele kokale Vjatšeslav Bajukile, kellele prokurör nõudis 20 aasta pikkust vanglakaristust.

Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik nõudis eelmisel nädalal kohtuvaidluses Bajuki (28) süüdimõistmist mõrvas, mõrvakatses, vägistamises ja joobes juhtimises ning kuritegude eest kokku 20 aasta pikkust vangistust, vahendab ERR Uudised.

Kaitsja Aleksandr Kustov leidis, et Bajuki süüdistus mõrvas tuleb hinnata ümber tapmiseks, mille eest näeb karistusseadustik ette lühema vangistuse kui mõrva eest, samuti pole Kustovi hinnangul tõendatud, et Bajuk tappis oma esimese ohvri julmal ja piinaval viisil.

Kaitsja arvates tuleks teise kannatanu mõrvakatse hinnata ümber kehaliseks väärkohtlemiseks ning vägistamissüüdistuses tuleks Bajuk õigeks mõista, joobes juhtimise süüdistust ta aga ei vaidlustanud.

Bajuk tunnistas kohtus, et tappis üle-eelmise aasta sügisel Tallinnas Snelli tiigi ääres kõndinud naise, muid süüdistusi peale joobes juhtimise aga eitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles