Vabaerakond arvas Krištafovitši erakonnast välja (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Kristafovits.
Jevgeni Kristafovits. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Vabaerakonna juhatus otsustas tänasel koosolekul erakonna liikmeskonnast välja arvata Jevgeni Krištafovitši. Otsuse aluseks on Krištafovitši avalikud väljaütlemised meedias.

Krišafovitš arvati erakonnast välja erakonna pideva laimamise, liikmete kohta käivate valeväidete levitamise ja põhikirjaga vastuolus tegutsemise pärast, teatas Vabaerakond pressiteates.

Vabaerakond: Krištafovitši tegevus on põhikirjaga vastuolus

Krištafovitš on arvatud liikmeskonnast välja vastavalt Vabaerakonna põhikirjale, mis sätestab, et juhatus võib erakonna liikme välja arvata juhul, kui ta on pannud toime vääritu teo või tegutseb vastuolus põhikirjale. «Krištafovitš on valeväiteid levitades ning erakonda laimates pannud toime korduvalt väärituid tegusid,» seisab pressiteates.

Jaanuari algul Tartus toimunud Vabaerakonna koosolekul otsustas juhatus, et Krištafovitšile antakse veel üks võimalus, kuid ta arvatakse erakonnast välja juhul, kui Krištafovitš jätkab sarnast tegevust.

«Ta on jätkanud tegevust, mis on vastuolus Vabaerakonna põhikirjale ja tegeleb jätkuvalt erakonna laimamisega ning valeväidete levitamisega avalikes massiteabe vahendites,» on pressiteates kirjas. «Vabaerakond seisab lähtudes oma programmist arutleva ja viisaka poliitilise kultuuri eest, kus laimul, valetamisel ja inimeste sihipärasel alandamisel ei ole kohta.»

Krištafovitš ootas juhatuselt sellist käitumist

Krištafovitš ütles BNSile, et kuulis väljaviskamise otsusest uudisteagentuurilt. «Seda on mul raske kommenteerida, sest viimane asi, mille erakonnalt sain, oli kutse tulla 9. aprillil esimehe kandidaatide debatile Tartus,» ütles Krištafovitš. «Tartu sõit ootab mind endiselt ees.» Krištafovitš lisas, et ootas erakonna juhatuselt sellist käitumist.

«Esimehe kampaania on näidanud, et toetus mulle on erakonnas olemas. Seda nad ilmselt kardavad, et koosolekul on mõned liikmed, kes valitsevat liini ei toeta, et nemad võivad hääletada minu poolt,» sõnas ta. «Sellega praegune juhatus harjunud ei ole, et on kaks kandidaati. Selline käitumine on praeguse juhtkonna - rõhutan juhtkonna, mitte erakonna tervikuna - stiil.»

«Poliittehnoloogiliselt on see rumalus, et viskavad esimehe kandidaadi välja, aga nojah, mis seal ikka,» sõnas ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles