Ajateenijad kolivad liitlastele ruumi tegemiseks ajutiselt Tapalt ära (5)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa kasarmu ehitus käesoleva aasta veebruaris. Kiiretest ehitustöödest hoolimata on ikka veel puudu 1000 voodikohta.
Tapa kasarmu ehitus käesoleva aasta veebruaris. Kiiretest ehitustöödest hoolimata on ikka veel puudu 1000 voodikohta. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Tapa sõjaväelinnakus elavad ajateenijad kolivad järgmisel nädalal ajutisse linnakusse keskpolügooni keskuses Läsnal, Tapa linnaku kasarmutes seavad end aga sisse liitlased. Selline olukord kestab suve lõpuni, kui Tapal valmib kolm uut kasarmut ja ruumi on kõigile, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Me rajame ajutise linnaku nendele sõduritele, kes on Tapa linnakus. Ajutine telklinnak, kus nad õppuste vaheajal paiknevad, on rajatud Läsna. Seal on kuni 600 sõdurile telgid,» sõnas 1. brigaadi staabiülem, kolonelleitnant Mati Tikerpuu.

Tapal ehitatakse kolme kasarmut, igaühes 300 voodikohta ja 30 töökohta, sööklat tuhandele inimesele ning angaare tehnikale. See 38 miljonit eurot maksev ehitusprojekt on suurim pärast Ämari lennubaasi. Riigi kaitseinvesteeringute keskuse projektijuht Mart Salusaar ütles, et kokku ehitatakse hetkel Tapal umbes 37 000 ruutmeetrit pinda, mis läheb kaitseväe kasutusse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles