Päästeamet keelab homsest jääle mineku

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eelmise nädala lõpuks oli külm kasvatanud veekogudele kohati juba kümne sentimeetri paksuse jääkaane, siis paraku on sel nädalal oodata plusskraade.
Kui eelmise nädala lõpuks oli külm kasvatanud veekogudele kohati juba kümne sentimeetri paksuse jääkaane, siis paraku on sel nädalal oodata plusskraade. Foto: Kristjan Teedema

Päästeameti peadirektori käskkirjaga hakkab alates homsest, 25. märtsist kehtima siseveekogudel üle-eestiline jääle mineku keeld.

Keelu eesmärk on ennetada veeõnnetusi ja säästa inimelusid. Päästeamet tuletab meelde, et kevade ja soojade ilmade saabumise tõttu on siseveekogude jää muutunud väga hapraks, mistõttu on jääl liikumine eluohtlik.

«Soojade ilmade saabumisega kasvab märtsis ja aprillis nii jäält päästetavate kui vees hukkunute arv,» lausus päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala, lisades, et inimesed ei kipu teadvustama jääle minekuga kaasnevaid riske.

«Eriti sageli on sattunud ohtlikesse olukordadesse just hooletult käituvad kalamehed,» nentis Virkala. Ta kutsus kõiki lapsevanemaid üles hoidma jätkuval koolivaheajal oma lastel silma peal ja rääkima neile hapra jääga kaasnevatest riskidest. 

Jääle mineku keeldu eiravatele inimestele on päästjatel õigus kutsuda politsei, kes võib algatada nende suhtes väärteomenetluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles