Reporter.ee: riik kirjutab hapuks läinud trahvid korstnasse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduki väära parkimise eest saadud trahv ei ole ainuke üllatusena tulev karistus.
Sõiduki väära parkimise eest saadud trahv ei ole ainuke üllatusena tulev karistus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikohus tegi otsuse tühistada kümnetele tuhandetele inimestele määratud trahvid.


Justiitsminister Rein Lang seda otsust traagiliseks ei pea. «Ebanormaalne on ka kindlasti selline situatsioon, kus kohtutäitur 18 kuu jooksul midagi ette ei võta. Ma arvan, et neid juhtumeid on päris vähe,» arvas Lang Reporter.ee vahendusel.

«Kohtutäiturite enda sissetulek sõltub teatavasti nende trahvide kättesaamisest. Ma ei tahaks uskuda, et kuskil kohtutäituri büroos vedeleb kastide kaupa täitmata väärteootsuseid.»

Trahvi aegumine pooleteist aasta jooksul ei puuduta siiski neid, kes trahvi tasumisest kõrvale hoiavad. Need aga, kes pole tasumisest keeldunud, aga pole saanud pooleteise aasta jooksul trahvi ära maksnud võivad nüüd kohtu teel nõuda asja lõpetamist. Kohus hindab, kas inimene on tahtlikult maksmisest kõrvale hiilinud või on asi kohtutäituri kehvas töös.

«Kui kuskilt peaks välja tulema selline kohtutäituri büroo, kus vedeleb kastide kaupa täitmata väärteootsuseid, võime kohtutäituri tegutsemisõiguse ära ka võtta,» ütles Lang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles