Kogu maismaapiiri ala on metsast puhastatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene kontrolljoon.
Eesti-Vene kontrolljoon. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kogu maismaapiiri maa-ala on praeguseks metsast puhastatud, tänavu saab tähistatud ka kogu ajutine kontrolljoon nii maismaal kui ka veekogudel.

Siseministeeriumi pressiesindaja sõnul on praeguseks võsast ja metsast puhastatud kogu maismaapiir, tänavu jätkatakse juurdepääsuteede ja taristu rajamisega ning paigaldatakse piirile kaasaegne seire- ja valvetehnika.

Samuti saab tänavu tähistatud kogu Eesti ja Venemaa vaheline ajutine kontrolljoon. Selleks paigaldatakse maismaale ja Narva jõe äärde kokku ligi 700 piiriposti, lisaks paigaldatakse Narva jõele ning Peipsi, Lämmi ja Pihkva järvedele ujuvad piiripoid.

Käesoleval aastal on kavas piiriprojektiga seonduvateks töödeks kasutada ligi 22,2 miljonit eurot. Kuna osad tegevused lükkusid edasi, suunati piiriprojekti 2016. aasta eelarvest 16 miljonit eurot valitsuse reservi. Seda summat kasutatakse piiriprojekti 2018. aasta kulude katteks.

Kokku läheb idapiiri ehitus maksma umbes 74 miljonit eurot. Piir valmib lõplikult 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles