Roheliste uueks juhiks valiti Züleyxa Izmailova (12)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rohelised juht Züleyxa Izmailova.
Eestimaa Rohelised juht Züleyxa Izmailova. Foto: Eestimaa Rohelised

Nädalavahetusel valis Eestimaa Roheliste üldkogu oma uueks juhiks Noorte Roheliste liidri ja looduskaitsja Züleyxa Izmailova.

«Minu eesmärgiks, nagu paljudel teistelgi rohelistel, on ökoriik. See tähendab muuhulgas laste ja eakate vaesusprobleemi lahendamist, kohaliku pestitsiidide-vaba toidu pakkumist haridus- ja raviasutustes ning üleminekut hajusa taristuga taastuvenergiale,» rääkis Züleyxa Izmailova.

«Leian, et riigi väiksust silmas pidades on praegune olukord lubamatu ning senisest riigijuhtimisest tulenev ohustab otseselt meie keele ja kultuuri püsimajäämist. Me tahame, et juba sügisestel valimistel pöörataks omavalitsuste areng tervikliku maailmavaate,  õnnelike inimeste ja loodusega kooskõlalise kodukandi loomise suunas,» lisas erakonna uus juht.

Parlamendiväline erakond on otsustanud osaleda kohalike omavalitsuste valimisel Tallinnas oma nimekirjaga. Teistes piirkondades, sealhulgas Tartus, osalevad Eestimaa Rohelised kandidaadid valimisliitude töös.

Juhatuse uues koosseisus on Aleksander Laane, Andrei Gudim, Marko Kaasik, Kaspar Kurve, Joonas Laks, Olev-Andres Tinn, Timur Sagitov, Küllike Reimaa.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles