Päästjate video kalamehe päästmisest Harku järvest levib üle maailma (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader pinnaltpäästja kaameravideost
Kaader pinnaltpäästja kaameravideost Foto: Kuvatõmmis

Eesti  pinnaltpäästjate eelmise nädala video kalamehe päästmisest Harku järvelt on osutunud väga populaarseks ning video on hakanud levima maailma suuremates uudistekanalites.

Videot on koos sündmuse kirjeldusega jaganud Austraalia uudistekanal 9News, Irish Independent, BT, Bailiwick Express, AOL, MSN.com, Press Association ja paljud teised.

Uudistekanalid leiavad video kommentaarides, et päästjate tegevus on märkimisväärne, kuna kalamees päästeti kümne minuti jooksul pärast väljakutse saamist ja Eesti pinnaltpäästjad on selliseks tegevuseks saanud hea väljaõppe.

Päästeamet avaldas neljapäeval erakordse video läbi Harku järve jää vajunud kalamehe päästmisest pinnaltpäästja kaamerasilma läbi.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja Annika Koppeli sõnul oli GoPro HERO5 Session kaamera kinnitatud ühe päästja kiivri külge. Tegemist on päästja isikliku kaameraga, kuid Koppeli sõnul on amet sarnaseid hankinud ka vahetusevanematele.

Videolt on hästi näha, millised on jääolud Harku järvel ja kui raske on tegutseda inimestel oludes, kus igast kulutatud sekundist võib sõltuda inimese elu päästmine – jääsupis hulpimine võttis päästjad kohati ka vängemaid sõnu kasutama ja päästeamet palub selle pärast vabandust.

Päästjad said 23. märtsil kell 14.14 väljakutse Harku järve äärde, kus inimene eemalt nägi, et umbes 20 meetri kaugusel kaldast vajus mees läbi jää. Mees hüüdis ise ka appi. Nõmme komando pinnaltpäästjad said mehe veest kätte kell 14.31, tõid kaldale ja andsid kiirabile üle.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles