Kelm saatis Hannes Rummi meiliaadressilt petukirja

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Kelm häkkis sisse poliitik Hannes Rummi e-posti kontosse ja saatis tema identiteeti ära kasutades adressaatidele laiali kirja, nagu teda oleks röövitud ja ta vajaks kiiresti raha.

«Mind ei ole röövitud! Ühelt minu meiliaadressilt on täna hommikul välja lastud kiri, nagu oleks mind Nigeerias röövitud ja nagu paluks ma kiirelt raha,» kirjutab viimasesse riigikogu koosseisu kuulunud Rumm oma Facebooki kontol.

«Püüan küll ühe kaupa kõigile lahketele laenatajatele vastata, aga igaks juhuks ütlen ka Facebookis, et muidugi on tegemist Nigeeria sõprade pettusega, mis nüüd minuni jõudis,» lisab Rumm.

Hannes Rumm selgitas Postimees.ee’le, et ta kasutas Praha lennujaamas WiFi võrku ning ilmselt sel ajal keegi tema e-posti konto identiteedi varastaski. Ta ei ole siiani sellele e-posti kontole ligi saanud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide soovitas selliste petukirjade puhul säilitada tervet mõistust. «Kui sellised kirjad laekuvad, kus su sõber väidab end olevat Nigeeria röövlite küüsis, võiks enne muid toiminguid asjaolusid kontrollida – kas «hädas» sõber ikka on kuhugi kaugesse riiki reisinud või mitte,» rääkis Loide. Lisaks tuleks Loide sõnul sellisest e-kirjast kindlasti e-postkasti omanikule teada anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles