«Pealtnägija» lapseröövi loo peategelane sai tütrega lõpuks kokku (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema Svetlana sai tütrega taas kokku.
Ema Svetlana sai tütrega taas kokku. Foto: PantherMedia / Scanpix

ETV saates «Pealtnägija» kuu algul kajastatud loo peategelaseks olnud ema, kes süüdistas Eesti ametivõime Rootsis tagaotsitava lapseröövli ehk oma lapse isa varjamises, sai pärast ligi aasta kestnud pausi oma viieaastast tütart taas näha.

«Pealtnägija» saade teatab oma Facebooki lehel, et pea aasta lahus olnud ema ja laps said uuesti kokku.

Ebatavalise rahvusvahelise lapseröövi juhtumi tuum seisnes saate selgitusel selles, et ehkki mõlemad lapsevanemad, isa Leevi ja ema Svetlana, on eestlased, hargnes draama mitte kahes, vaid koguni kolmes riigis – Soomes, Eestis ja Rootsis – ning igas riigis suhtuti asja pisut erinevalt.

Kuna isa võttis viieaastase tütre mullu suve algul enda juurde, sõitis temaga Rootsi ega lubanud lapsel emaga kohtuda, tunnistas Rootsi kohus mehe tagaselja lapseröövliks. Samal ajal liikus ta vabalt riikide vahel ja Eesti ametnikud ei teinud talle takistusi, sest Rootsi kohtuotsus pole nende sõnul siin tunnustatud. Praegu alaliselt Soomes elav ema süüdistaski ametnikke lausa lapseröövli varjamises.

«Nüüd on häid uudiseid. Eelmise nädala seisuga saavutasid vanemad vähemasti ajutise kompromissi ja laps sai emaga jälle kokku. Loodetavasti saavutavad isa-ema lapse hoolduse osas lõpliku kokkuleppe, kõik käituvad tulevikus adekvaatselt ning suudavad lõpuks saavutada rahu ja elu naaseb normaalsesse rööpasse,» kirjutab saate meeskond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles