Sõjaväepolitsei ajateenijad harjutavad Vabaduse puiesteel kolonnide julgestamist

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväepolitsei saatmas Eestisse visiidile saabunud NATO uus peasekretäri Jens Stoltenbergi.
Sõjaväepolitsei saatmas Eestisse visiidile saabunud NATO uus peasekretäri Jens Stoltenbergi. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Sõjaväepolitsei eriala õppivad Vahipataljoni ajateenijad harjutavad sel nädalal Nõmmel kolonnide julgestamist.

Täna ennelõunal märgati Nõmmel Vabaduse puiesteel ristmikel seismas sõjaväepolitsei üksusi.

Kaitseväe peastaabist kinnitati Postimehele, et sõjaväepolitsei eriala õppivad Vahipataljoni ajateenijad harjutavad sel nädalal peamiselt Nõmme linnaosas kolonnide julgestamist. «Kolonnide julgestamine on üks sõjaväepolitsei ülesannetest,» ütles kaitseväe peastaabi pressijaoskonna leitnant Simmo Saar.

Sõjaväepolitsei on Eesti kaitseväe struktuuriüksus, mis allub vahetult kaitseväe juhatajale.

Sõjaväepolitseiniku peamised ülesanded on kaitseväe distsipliini järelevalve, kriminaalmenetluste läbiviimine teenistusalastes kuritegudes ja distsiplinaarjuurdluste menetlemine.

Sõjaväepolitsei tagab välisriikide kaitseministrite, relvajõudude juhtkonna ja rahvusvaheliste organisatsioonide juhtkonna kaitse nende Eestis viibimisel. Sõjaväepolitsei teeb ka liiklusjärelevalvet kaitseväe sõidukite üle ja reguleerib kaitseväe kolonnide liikumist. Samuti tagab sõjaväepolitsei kõrgendatud ohu korral kaitseväe kriitilise tähtsusega ressursside kaitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles